NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Şuvoi de ilegalităţi la CJ. Domnilor procurori, haideţi la treabă!

În perioada 20-31.10.2016, din dispoziţia preşedintelui CJ Iaşi, firma SC Construct Drum SRL a realizat lucrări de pietruire cu piatră spartă şi lucrările conexe acestui tip de întreţinere pe circa 1 km ieşirea din Erbiceni spre Belcești.

 

O primă ilegalitate gravă este că la momentul execuției acestor lucrări nu existau alocări bugetare, contract de execuție, ordin de începere a lucrărilor, proces verbal predare amplasament și nici constituire de garanție de bună execuție a lucrării. A doua ilegalitate gravă: acest sector de drum făcea parte din lotul de întreținere prin asfaltare, existând un contract cadru semnat în anul 2014, deci erau excluse pietruirile. Mai mult, asocierea câștigătoare a acelui lot era alta, formata din SC Ted Construct Srl, SC Conted Srl și SC Eenviro Construct SRL, însă lucrările comandate de CJ au fost efectuate zilele trecute de altă firmă.

Aflând că am luat urma ilegalităților, șefii CJ Iași au încercat la viteză să realizeze, post factum, documentele ce lipsesc.

Minciunile debitate de CJ Iași

La o zi după ce fuseseră solicitați să explice lucrările de la Erbiceni, repreyentanții CJ ne-au trimis un comunicat plin de minciuni. Iată ce pretind oficial Maricel Popa & co: “Pentru tronsoanele Erbiceni-Spinoasa- Belcesti de pe DJ 281 si Prisacani-Macaresti- Grozesti de pe DJ 249D lucrarile de pietruire au fost executate in noiembrie 2015 conform acordului cadru – lot 2 si contractului subsecvent nr.3 din 21.10.2015. In luna noiembrie 2016 s-a intervenit pentru pregatirea receptiei finale”.

Reprezentanţii CJ fac aceste afirmaţii fără să fi văzut cum arată drumul în realitate. Practic, pe multe porţiuni, acesta este doar din pământ. În plus, oamenii din zonă spun că acolo nu s-a mai lucrat de un deceniu. Dacă s-ar fi făcut reparaţii în noiembrie 2015, aşa cum pretind şefii Consiliului Judeţean, cu siguranţă sătenii şi-ar fi amintit.

În ceea ce priveste o alta ilegalitate – cea referitoare la repararea drumului asfaltat de la Erbiceni cu piatra sparta, in comunicat se spune clar ca peticirea s-a facut tot cu asfalt, desi realitatea din teren demonstreaza cu totul altceva. “In ceea ce priveste rampa asfaltica de la podul de la Spinoasa, a fost executata conform acordului cadru – lot 1 – reparatii asfaltice prin metoda burdusirilor si a contractului subsecvent nr.3 din 04.04.2016”, se mai arata in comunicatul trimis de CJ Iasi.

Fostul şef al drumurilor: „nu se poate recepţiona nimic”

Scuza actualei conduceri a CJ că de fapt constructorii refac unele lucrări pentru a se recepţiona comenzi mai vechi este demontată din start de fostul şef al drumurilor judeţene, Daniel Minciună: „Vă spun foarte sigur şi răspicat că nu s-au făcut nici un fel de lucrări nici în 2015 nici în 2014, deci nu este ce să se recepţioneze. Nu s-au făcut lucrări atunci pentru că nu erau bani şi nu s-au făcut nici până în vara acestui an. Deci dacă s-a lucrat acuzm la drumuri este clar cu ştiinţa actualei conduceri a judeţului”, a spus Daniel Minciună.

Încă o ilegalitate monumentală

CJ nu a explicat nici marţi cum a fost posibil ca noul şef al Direcţiei Judeţene de Drumuri, Sorin Babliuc, să semneze aprobarea bugetării lucrărilor ilegale de la Belceşti şi Prisăcani iar semnătura să vină la doar 30 de minute de la numirea la conducerea DJADP. Conform legii, intrarea efectivă în funcţie şi dreptul de semnătură le dobândeşte doar după contrasemnarea de către secretarul judeţului a deciziei de numire şi apoi comunicarea documentului către DJADP.

Este evident că s-a petrecut un fals în acte iar procurorii ar trebui să se autosesizeze această infracţiune precum şi pe celelalte invocate mai sus.

Sursa: topiasi.ro

loading...
Advertisements

Related posts

Referendum pentru căldură DA! Pentru apă nu mai este cazul! Cum comentezi?

Marius Parteni

Ședință ordinară de Consiliu Local. Ordinea de zi

Redacția

Drumuri la Lespezi, pentru colectarea recoltelor din câmp

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site