NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Surpriză la primul referendum din SUA privind dreptul la avort, organizat într-un stat conservator. „Locuitorii din Kansas au apărat astăzi drepturile fundamentale”

Alegătorii din statul american Kansas s-au pronunţat marţi pentru menţinerea garanţiei constituţionale asupra avortului, în cadrul primului scrutin de importanţă majoră pe această temă după ce Curtea Supremă a SUA a anulat dreptul federal la întreruperea voluntară de sarcină, informează Reuters şi AFP.

Manifestatie în timpul dezbaterilor privind dreptul la avortFoto: Nathan Howard / Getty Images / Profimedia

Alegătorii din Kansas, stat conservator din Midwest-ul american, au respins un amendament ce ar fi suprimat paragraful care garantează dreptul la avort în Constituţia statului şi ar fi putut deschide calea unei reglementări mai stricte sau chiar interzicerii avortului.

  

Scrutinul de marţi era văzut ca un test politic la nivel naţional în SUA, unde multe state conservatoare au interzis deja sau urmează să interzică în scurt timp dreptul la întreruperile de sarcină.

Advertisements

“Locuitorii din Kansas au apărat astăzi drepturile fundamentale”, a transmis pe Twitter guvernatoarea democrată din Kansas, Laura Kelly.

Cu câteva minute după închiderea secţiilor de vot, la ora 19.00 (0.00 GMT), Scott Schwab, responsabil cu supervizarea scrutinului, a declarat că participarea a fost de cel puţin 50%, cifră conformă cu aşteptările.

Advertisements

Rezultatul referendumului din Kansas înseamnă că avortul va fi autorizat în continuare până în săptămâna 22 de sarcină.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Trump susține că informațiile potrivit cărora agenții FBI au căutat documente privind arme nucleare la complexul Mar-a-Lago reprezintă „o farsă”

Redacția

Europa: cea mai proastă recoltă de grâu din ultimii şase ani

Redacția

Proiect de lege: Măști gratis pentru populație acordate de stat până la 15 mai

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site