RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sunt unele zone unde nu s-a înţeles ce înseamnă intrarea României în Air Schengen, susține președintele Iohannis: „Voi avea o discuţie foarte serioasă cu ministerele”

Există zone în care „nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în Air Schengen”, a afirmat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, transmite Agerpres.

Şeful statului a fost întrebat dacă are cunoştinţă despre o serie de disfuncţionalităţi care au apărut în Air Schengen şi despre controale efective pe aeroporturile din Paris şi Viena la avioane cu pasageri care veneau din România.

Iohannis a susţinut o conferinţă de presă înainte de participarea la reuniunea extraordinară a Consiliului European.

„În ce priveşte Air Schengen, am auzit că sunt unele zone unde nu s-a înţeles foarte exact ce înseamnă intrarea României în spaţiul Air Schengen. Voi avea o discuţie foarte serioasă cu ministerele care trebuie să se ocupe de aceste chestiuni şi să găsim soluţii rapide, sigur, pe cale diplomatică”, a arătat şeful statului.

  

Mai mulţi europarlamentari români au reclamat că li s-au cerut documentele pe aeroport după intrarea României in Air Schengen.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat pe 8 aprilie că a ajuns la Viena cu avionul, unde a fost „supus în mod abuziv şi discriminatoriu unui proces de verificare de către poliţia lui Karner”, deşi România a intrat de mai bine de o săptămână în Spaţiul Schengen cu frontierele aeriene.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Trump spune că va menține ajutorul SUA pentru Ucraina numai dacă și Europa îl aduce la acelaşi nivel

Redacția

Humza Yousaf a demisionat din funcția de prim-ministru al Scoției și lider al Partidului Naţionalist Scoţian / El era primul lider musulman al unui partid important din Regatul Unit

Redacția

Ce se întâmplă cu vizita în Ucraina a liderilor Parlamentului român

Redacția
Încarcă...