NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

STUDIU Criza semiconductorilor ar putea reduce producţia auto globală cu 7,1 milioane de vehicule / Ratele scăzute de vaccinare şi creşterea numărului de infecţii în sud-estul Asiei au dus la închiderea fabricilor de cipuri

Deficitul global de semiconductori va reduce, anul acesta, producţia auto globală cu 7,1 milioane de vehicule, iar problemele din lanţul de aprovizionare provocate de pandemie vor afecta industria şi în 2022, se arată într-un raport al companiei de analize financiare Markit, transmite Bloomberg.

Problema lipsei cipurilor nu se va stabiliza până în trimestrul doi al anului viitor, iar redresarea va avea loc în cursul semestrul doi din 2022, apreciază Markit. Perspectivele sumbre sunt o nouă dovadă că actuala criză a semiconductorilor nu se va rezolva rapid.

„Industria auto se confruntă cu dificultăţi. Vedem, de asemenea, o volatilitate suplimentară din cauza restricţiilor impuse în Malaezia, ceea ce va afecta producţia de cipuri”, au apreciat analiştii Mark Fulthorpe şi Phil Amsrud de la Markit.

Ratele scăzute de vaccinare şi creşterea numărului de cazuri de infecţii în sud-estul Asiei au determinat închiderea fabricilor unde sunt produşi semiconductorii.

Advertisements
  

„În special în sud-estul Asiei, extinderea pandemiei şi restricţiile au efect asupra furnizorilor noştri locali”, a apreciat directorul de achiziţii al Toyota, Kazunari Kumakura.

Advertisements

Markit se aşteaptă în 2021 la reducerea producţiei auto globale cu 6,3 – 7,1 milioane de vehicule, fără includerea reducerilor anunţate de Toyota,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Klaus Iohannis a acreditat şapte ambasadori ai României în mai multe ţări

Redacția

Iohannis: La fel ca în perioada care a urmat Unirii Principatelor Române, avem astăzi instrumentele şi resursele necesare pentru a moderniza România

Redacția

Un bărbat și-a omorât tatăl, după ce acesta îi reproșase că nu se duce la muncă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site