RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Străzi reparate pentru voturi, de frica investiției de pe “Aleea Plozilor”! NewsPascani.com prezintă dovada manipulării politice pregătită de primarul Dumitru Pantazi!

Cele mai importante străzi din municipiul Pașcani au intrat într-un proces de reparații și refacere a covorului asfaltic tocmai în preajma campaniei electorale. Vorbim de “Ștefan cel Mare”, “Moldovei” și “Grădiniței”. Ultima dintre ele face legătura cu “Aleea Plozilor”, unde a fost refăcută și rețeaua de apă.

NewsPascani.com arăta ieri că pe strada “Grădiniței” urmează reparații și turnarea unui covor asfaltic, lucrări ce trebuie să demareze de săptămâna viitoare. După apariția articolului vine și prima reacție publică a instituției conduse de primarul Pantazi. Nu prin intermediul unei conferințe de presă, ci pe pagina de facebook.“După cum știți, au loc lucrări în centrul orașului. A fost turnat asfalt pe un sens de mers de pe strada Ștefan cel Mare. În continuare se lucrează pe Moldovei. În cel mai scurt timp circulația pe aceste străzi va fi redeschisă. Amintesc că tronsoanele menționate mai sus fac parte dintr-un program amplu de reparații din Municipiu ce cuprinde străzi, alei, parcări și terenuri de sport ale unităților de învățământ. Lucrările au fost împărțite pe 3 ani. Amintesc că din program fac parte străzile Mihail Kogălniceanu, Crinilor, Eugen Stamate, Interesecția Republicii – N. Iorga – Ștefan cel Mare, Walter Mărăcineanu, Ciprian Porumbescu, Locotenent Ionescu, mai multe alei din zona Vale, acolo unde deja a fost turnat covor asfaltic anii trecuți, pentru că s-a lucrat în fiecare an!”, se arată în postarea unde nu este menționat nimic despre lucrările de pe strada Grădiniței.

Din nefericire primarul Municipiului, nu spune nimic despre lucrările de pe strada “Grădiniței”, ce urmează să demareze de luni, 13 iulie, 2020.

Surprinzător pe pagina instituției condusă de Dumitru Pantazi, apare astăzi la capitolul “Achiziții Publice” un anunț privind inițierea unor proceduri de achiziție. Pe acea listă este trecută și strada “Grădiniței”, dar intenția Primăriei este de a elabora Documentația Aferentă Lucrărilor de Investiții (DALI) pentru “Reabilitarea străzii Grădiniței, municipiul Pașcani, județul Iași”. Suma propusă pentru elaborarea acestui studiu este de 84.000 lei.

  

Procedura de achiziție a acestor lucrări  de proiectare este estimată pentru perioada iunie-decembrie 2020. Responsabili de procesul de achiziție sunt Gică Zanet – administratorul public, Iulian Perțu – Compartimentul de Investiții și un consultant, al cărui nume nu este trecut în anunțul de procedură a achiziției!  

Am vrut să aflăm și noi opinia primarului Pantazi despre această situație, dar nu nu a răspuns apelurilor telefonice. Totuși astăzi primarul municipiului, potrivit postărilor de pe pagina de facebook, a tras un tur al obiectivelor de investiții demarate în grabă, la finalul căruia s-a lăudat cu investiții care nici măcar nu au început. Exemplul este cel al străzilor “Crinilor” și “24 Ianuarie” din Gâștești.

Related posts

S-au impartit banii pentru drumurile judetene.Vezi care sunt cele din zona Pascaniului

Redacția

Două primării din zona Pașcani caută șoferi

Oana Cordoneanu

Sala de sport a Școlii Gimnaziale „Iordache Cantacuzino”, un pericol pentru elevi

Irina Gherasim
Încarcă...