RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ștrandul Municipal concesionat unui privat! Cum comentezi?

Unul din consilierii locali recent intrați în legislativul local a propus concesionarea Ștrandului Municipal. El a venit cu această idee în ședința Comisiei Economice de astăzi.

 

Dacă în alte orașe reprezentanții administrațiilor locale coordonează activitatea ștrandurilor, la Pașcani este propusă concesionarea lui. Ultimul ales care a venit cu această propunere este Andrei Râznic de la PNL. Astăzi el a susținut că soluția cea mai la îndemână este darea în folosință către un privat. “Soluția cea mai bună este concesionarea. Sunt persoane interesate de locație”, a susținut Râznic.

  

Ideea a pornit de la proiectul de hotărârea prin care se organiza o licitație cu strigare pentru cele două suprafețe de teren destinate activităților economice. Consilierul local este de părere că agenții economici nu vor fi interesați din cauza perioadei scurte rămase din acest sezon, dar și de faptul că nu vor investi pe o perioadă scurtă de timp.

Despre concesionarea Ștrandului Municipal s-a discutat de foarte mulți ani, dar niciodată Primăria sau Consiliul Local nu au inițiat un asemenea demers. Odată cu concesionarea lui, agentul economic care va câștiga licitația va face doar ceea ce consideră că este rentabil.

Apare însă și o altă problemă. Foarte mulți pășcăneni s-ar putea să nu își permită să achite contravaloarea unui bilet, care va fi mult mai mare decât în momentul de față. De asta în alte orașe precum Gura Humorului, Fălticeni sau Roman, Primăriile se ocupă de administrarea ștrandului, iar suprafețele destinare activităților economice sunt închiriate pe mulți ani.

N.R. Ce decizie credeți că ar trebui să ia în viitor Consiliul Local pe acest subiect?

 

 

 

Related posts

Intră și vezi programul complet al Zilelor Municipiului Pașcani

Redacția

Primarul Dumitru Pantazi, sunat zilnic de familiile celor inculpați în dosarul AgroComplex:„Să plătească ce e de plătit pentru că din vina lui suntem în situația asta!”

Răzvan Grecu

Proiect legislativ: Toate darile sociale vor fi puse in spatele angajatului!

Redacția
Încarcă...