RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stația de sortare și transfer a deșeurilor de la Ruginoasa își începe activitatea

Prima instalatie complexa de tratare mecano-biologica de la nivelul judetului Iasi va functiona incepand cu data de 1 octombrie. Transferul si sortarea deseurilor se va face la statia de la Ruginoasa. Aceasta are o capacitate de 44.000 tone pe an pentru transfer si 10.000 tone pe an pentru sortare.

 

  

Tot de la inceputul lunii viitoare, operatorul SC Girexim Universal SA, va asigura colectarea și transportul deșeurilor de la utilizatorii casnici și non-casnici de pe raza municipiului Pascani.
Astfel, colectarea deșeurilor menajere se va realiza prin aport voluntar la punctele de colectare, ce sunt echipate cu 3 tipuri de containere după cum urmează:
-containere galbene pentru colectarea deșeurilor din plastic și metal;
– containere albastre pentru colectarea deșeurilor din hârtie;
– containere verzi pentru colectarea deșeurilor din sticlă.

Sortarea deșeurilor se va realiza cu titlu gratuit, dacă sunt respectate condițiile de colectare selectivă.
În ceea ce privește colectarea deșeurilor reziduale de la gospodăriile individuale, aceasta se va realiza individual, de la fiecare casă, în pubele de 120 l.

 sursa www.telem.ro

Related posts

Sisteme GPS montate pe utilajele de la EcoSalubritate. Jeep-ul condus de directorul societății liber la kilometri. Iată justificarea!

Marius Parteni

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni în Moldova

Redacția

Normalitate şi Prosperitate – doar pentru firma primarului Pantazi. Maşina Primăriei folosită pe exploatațiile agricole de ginerele edilului șef (FOTO VIDEO)

Răzvan Grecu
Încarcă...