RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul CF Pașcani: De luni, se fac internări în secțiile Medicină Internă și Chirurgie

Vești bune de la Spitalul CF Pașcani! Incidența cazurilor diagnosticate cu Covid-19 a scăzut, și implicit și numărul pacienților internați. Astfel, începând de luni, 14 iunie, se vor putea efectua internări și în cadrul secțiilor Medicină Internă și Chirurgie Generală.

”Spitalul General CF Pascani a fost implicat activ în lupta împotriva Covid-19, atât prin internarea și tratarea pacienților diagnosticați cu Covid-19, cât și prin susținerea altor unități medicale care tratează pacienți Covid-19, motiv pentru care nu am putut acorda asistență medicală de spitalizare continuă, în specialitățile Medicină Internă și Chirurgie Generală. Pentru a veni în ajutorul pacienților noștri, cu avizul DSP, având în vedere că incidența cazurilor diagnosticate cu Covid-19 a scăzut, și implicit și numărul pacienților internați, începând cu data de 14 iunie, se vor putea efectua internări și în cadrul sectiilor Medicină Internă și Chirurgie Generală.Pentru a putea asigura servicii de calitate și în deplină siguranță, în prezent se reorganizează circuitele, se dezinfectează saloanele și spațiile utile și se igienizează spațiile destinate blocului operator, blocului alimentar și camerei de garda”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spitalul CF Pașcani.  

Pentru a putea beneficia de serviciile medicale, spitalizare de zi sau continuă, pacienții pot suna de luni până vineri, între orele 9.00-14.00, la numărul de telefon 0232.717.941, pentru a face o programare.

”La fel ca și în cazul bolnavilor internați în cadrul Compartimentului Recuperare Medicină Fizică și Balneologie , toți pacienții vor fi testați în ziua internarii cu teste rapide antigen pentru a detecta posibila infecție cu Covid-19 și vor recompleta chestionarul epidemiologic care este aplicat în momentul efectuării programării telefonice. Pacienții sunt rugați să se prezinte cu bilet de trimitere, să aducă documentele medicale anterioare, să respecte ora programării și regulile de distanțare impuse de pandemia de covid și să urmeze instrucțiunile personalului medical pentru a putea beneficia, în siguranță, de serviciile medicale de care au nevoie”, a mai precizat Iuliana Dumitruț.

  

Din luna martie s-au făcut internări în cadrul Compartimentului de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie, iar din luna aprilie s-au oferit și servicii de spitalizare de zi la Medicină Internă.

Pentru programarea pacienților la internarea în cadrul Compartimentului de Recuperare Medicină Fizică și Balneologie rămâne valabil numarul de telefon 0787.381.424.

În continuare vor fi internați și pacienții cu forme medii de Covid-19, având circuit separat.

Related posts

Cât și cum puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Redacția

Analize gratuite fără liste de așteptare

Redacția

Medicul Tudor Ciuhodaru oferă măsuri care vă pot salva viaţa pe caniculă

Redacția
Încarcă...