NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

SpaceX nu ar trebui să aibă nevoie de 42000 sateliți pentru constelația sa Starlink -director companie

SpaceX, care a solicitat aprobarea pentru a lansa 42.000 de sateliți pentru constelația Starlink, pentru a oferi internet în bandă largă, este puțin probabil să aibă nevoie să pună pe orbită atât de mulți sateliți, a declarat luni directorul de operațiuni Gwynne Shotwell, potrivit AFP.

Starlink, serviciu de internet prin satelitFoto: © Valerio Rosati | Dreamstime.com

“Vrem să lansăm mai mulți sateliți, bineînțeles, pentru că tot mai mulți oameni vor să folosească acest serviciu”, care lipsește în special în Statele Unite, a declarat presei șeful companiei miliardarului american Elon Musk. Dar “nu cred că vom avea nevoie de 40.000 de sateliți pentru a oferi un serviciu bun la nivel mondial”, a adăugat ea.

  

Sateliți mai masivi, cu antene mai mari și cu o capacitate mai bună, cum ar fi sateliții de ultimă generație pe care SpaceX se pregătește să îi pună pe orbită, vor reduce numărul acestora, a spus ea.

Advertisements
Advertisements

Explozia numărului de sateliți, în special la câteva sute de kilometri altitudine, a dus la temeri că orbita joasă a Pământului va deveni supraaglomerată și că vor exista mai multe resturi în cazul unei coliziuni. Unii astronomi avertizează, de asemenea,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Cadru medical din Spitalul Municipal de Urgență Roman, confirmat cu Covid-19

Redacția

Cea mai veche rafinărie din Europa poate fi vizitată în premieră de care public: Weekendul porților deschise la Rafinăria Steaua Română din Câmpina

Redacția

Caz sever de malarie diagnosticat la Constanța

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site