RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ciucă: Completăm pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie

Premierul României a declarat, într-o postare pe Facebook, că a completat pachetul de protejare a economiei de efectele creșterii prețurilor la energie cu măsuri destinate marilor consumatori energetici.

Declaraţii Nicolae Ciucă - reducere cost combustibili - 23 iun 2022 / FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro FOTO: Inquam Photos

„Aprobarea de către Comisia Europeană a ajutorului de stat în valoare de 1,5 miliarde de euro face posibilă sprijinirea întreprinderilor din sectoare și subsectoare expuse unui risc de relocare, ca urmare a transferului costului emisiilor de gaze cu efect de seră în prețul energiei electrice, începând cu anul 2022. Am început acest demers în luna februarie, printr-un Memorandum aprobat în Guvern, în contextul creșterii accentuate a prețului energiei și pentru a continua această schemă de ajutor de stat care și-a dovedit eficiența în perioada 2019-2021” ,a precizat premierul într-o postare pe Facebook.

  

Potrivit Guvernului, ajutorul de stat se va acorda sub forma unor subvenții financiare nerambursabile, iar resursele necesare vor fi asigurate din fondurile alocate Ministerului Energiei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ioana Mihăilă, despre valul 4: INSP a estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi, dar s-ar putea ca evoluţia să fie mai rapidă/ Tulpina Delta probabil că şi la noi începe să devină dominantă

Redacția

Judeţul Teleorman, sub avertizare Cod roşu emisă de meteorologi. Se anunţă vijelii puternice, cu rafale de 100 de kilometri pe oră, descărcări electrice, grindină şi averse torenţiale

Redacția

Zeci de izolaţi la domiciliu în Valea Lupului. Numărul a crescut substanţial

Redacția
Încarcă...