NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Somnologie- o nouă secție la Spitalul Municipal Pașcani. 23 de persoane angajate în ultima perioadă, printre care 3 medici specialiști

Trei medici specialiști s-au alăturat în ultima perioadă colectivului de la Spitalul Municipal Pașcani. Chiar dacă avem un sistem de sănătate cu multe sincope, conducerea unității medicale face eforturi pentru ca unitatea sanitară să ofere servicii medicale mai bune pacienţilor.

Astfel, au fost angajați trei medici: specialitatea Anestezie Terapie Intensivă, Reumatologie și Nefrologie. Pentru ultima specializare, Nefrologie, pacienții trebuiau să meargă la Iași sau în alte orașe pentru a se trata. Conform managerului Spitalului Municipal Pașcani, dr. Costică Pânzaru, unitatea medicală are 60 de medici, și funcționează normal din acest punct de vedere. Tot în ultima perioadă au mai fost angajate încă 20 de persoane, 12 asistenți medicali și 8 persoane personal auxiliar.

 Ca o noutate pentru comunitatea noastră, de la 1 februarie 2015, se va deschide o nouă secție la Spitalul Municipal Pașcani- Somnologie, o specializare puțin cunoscută în România.  În cadrul acestui cabinet, sunt diagnosticaţi pacienţii care suferă de Sindromul de Apnee în Somn. Apneea este o întrerupere temporară a respiraţiei. Persoanele care suferă de acest sindrom se opresc în mod repetat din respirat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde şi un minut sau chiar mai mult. Aceste întreruperi produc o scădere a cantităţii de oxigen din sânge, fapt ce poate provoca grave complicaţii sau chiar moartea.

 Persoanele care sunt afectate au un somn agitat în timpul nopţii, neodihnitor, cu întreruperea respiraţiei cât şi un sforăit zgomotos. Absenţa depistării precoce a bolii şi a terapiei duce la complicaţii cardiovasculare grave , neurologice, respiratorii și  diabet zaharat .

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Loading...

Related posts

Ciolan presat cu Salmonella la Lidl

Redacția

Întindeţi-i Andreei o mână de ajutor! Această elevă a aflat că are un cancer foarte agresiv

Redacția

Trei copii pe patul de spital după ce au fost victime ale neatenției și a colegilor de școală

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site