NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Solutiile gasite de tineri dupa ce RCA-ul a ajuns sa-i coste mai mult decat masina. Preturile cresc si de la un oras la altul

Tarifele foarte mari au ajuns in atentia guvernului si a Autoritatii de Supraveghere Financiara. “Preturile sunt excesive, o masina nu este un lux pe care doar unii sa si-l permita” spune premierul.

 ASFpromite ca pana la sfarsitul lunii februarie va gasi o solutie acceptabila pentru tineri, care platesc cele mai scumpe polite.

  

Luam cazul unui sofer de Dacie din Bucuresti, fara mare experienta la volan. La 21 de ani ajunge sa plateasca pana la 4400 de lei anual. Preturile scad odata cu inaintarea in varsta. Daca soferul are 29 de ani, se injumatatesc. Iar odata trecut pragul de 30 de ani, pretul scade si mai mult, pana la 1200 de lei. Un sofer de 37 de ani plateste doar 530 de lei pe an.

Societatile de asigurari considera ca tinerii sunt mai predispusi la tamponari si accidente decat soferii mai in varsta. Asa ca, indiferent de temperament ori experienta la volan, toti tinerii sunt taxati scump, fara discriminare.

Advertisements

Pretul unei asigurari depinde si de istoricul fiecarui sofer. Conducatorii care nu sunt implicati in accidente ani de zile primesc reduceri substantiale, in schimb cei care au provocat incidente in trafic sunt penalizati si dau mai mult. Ciudat este insa ca un sofer fara niciun incident avut isi pierde facilitatile daca isi cumpara o masina noua. Calculul se reseteaza, semn ca asiguratorii tin cont de masina, nu de cine o conduce.

Preturile difera si in functie de oras. Astfel un tanar din Constanta sau Bucuresti plateste mai mult decat unul din Brasov sau Arad.

Ca sa dea mai putin, unii isi trec masinile pe numele parintilor, fratilor mai mari sau bunicilor.

Ministrul finantelor spune ca in unele cazuri RCA-ul pentru tineri ajunge sa fie chiar mai scump decat masina pe care o conduc si a cerut Autoritatatii de supraveghere financiara sa intervina.

Situatia creata a atras atentia premierului Victor Ponta.

“Piata asigurarilor este o piata libera. Am spus doar un lucru pe care mi l-a comunicat si Ministrul Finantelor ca se ajunge la situatii insuportabile in special pentru tineri. Nu putem sa luam de la tineri bani pe care foarte sigur nu-i au”, a spus premierul.

Autoritatea promite ca pana la sfarsitul lunii februarie va gasi o solutie acceptabila pentru tinerii soferi.

Advertisements

Sursa: stirileprotv.ro

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

1 din 4 angajați împrumută în fiecare lună bani până la următorul salariu

Redacția

De acum, ieşenii pot zbura direct şi spre Barcelona

Redacția

Producătorul de carne Avastar din Paşcani, controlat de familia Pleşca, investeşte 4 mil. euro în producţie. Anul 2020 a fost dificil, am scăzut cu 5-6%, dar am învăţat să merg mai departe şi să găsesc soluţii

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site