RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Soluții gratuite pentru sănătate, prin intermediul unui ONG deschis de o pășcăneancă

O a doua opinie medicală oferită gratuit, de medici din străinătate, prin intermediul unui ONG deschis de o pășcăneancă. Cabinetul va fi deschis în Iași, zona Gării. Organizația neguvernamentală ”Salvează-mă” va ajuta pacienții cu diferite afecțiuni cu o a doua opinie medicală, care va fi oferită gratuit de o echipă de medici din Turcia.

Daniela Munteanu este managerul ONG-ului ”Salvează-mă”. Este un cadru medical din Pașcani, care timp de 15 ani a fost asistent medical la spitale din Turcia, iar în ultima perioadă a lucrat la Biroul de Relații cu Publicul, traducând în special dosare medicale, alături de alți colegi. Pe mâna ei au ajuns multe dosare, în special din România. Acest lucru a determinat-o să ajute mai mult persoanele cu probleme de sănătate din țara noastră, care apelează la medici din Turcia, dar care au o situație materială precară. Astfel a deschis ONG-ul ”Salvează-mă” și site-ul www.infomedclinic.com.

Daniela Munteanu a declarat în cadrul emisiunii ”În obiectiv”, difuzată de Actualitatea Tv că de-a lungul timpului a avut multe cazuri sociale, cu probleme grave de sănătate, dar care se confruntau cu lipsa banilor pentru consultație. Astfel, prin intermediul acestui ONG, a doua opinie medicală va fi oferită de o echipă de medici din Turcia, care va veni la Iași. Consultația va fi gratuită, va fi făcută și pe baza dosarului medical din România, pacientul nu va fi obligat după să meargă în Turcia. Medicii vor oferi o a doua opinie medicală în toate domeniile, inclusiv pe oncologie, o problemă destul de întâlnită în ultima perioadă. În momentul când se vor aduna mai multe programări, făcute pe site-ul www.infomedclinic.com sau telefonic la 00905526755220, o echipă de specialiști se va deplasa din Turcia la Iași.

 ”Ne confruntăm cu foarte multe cazuri sociale. Nu aveau altă soluție decât să meargă în Turcia, pentru că în România deja li se spusese că au ajuns la capătul drumului. Mă confruntam mereu cu aceeași problemă că nu aveau bani pentru consultație. În general au fost foarte mulți copii. Mi se rupea sufletul. Nu am putut să stau degeaba, am apelat la ONG-uri, am strâns fonduri pe facebook. Și aceste ONG-uri din România au foarte multe cazuri, și mereu îmi spuneau directorii, că ar vrea să ajute, dar fiecare caz este o urgență. Nu erau priorități. De exemplu, cazul lui Mateo, băiețelul din Miroslovești operat pe creier. Trebuia suma de 20.000 de euro. Nu se știa cum reacționa societatea, era posibil, din experiența mea, să strângă suma necesară într-o lună sau o zi. Toate aceste situații m-au determinat  să înființez un ONG pentru a veni în sprijinul acestor cazuri. Colaborez în continuare cu alte ONG-uri,  pentru că, cu siguranță nu voi putea face față la toate cerințele care sunt. Sunt costuri destul de mari, depinde de fiecare caz, de ce stadiu este boala”, a declarat Daniela  Munteanu.

  

Daniela Munteanu este cunoscută de pășcăneni prin implicarea sa în ultimii doi ani, pentru a ajuta în rezolvarea unor cazuri medicale grave, sociale,  din zona noastră. Mateo Ciocoiu este un băiețel în vârstă de 7 ani din Miroslovești, iar în 2020 a fost operat la un spital din Turcia având o tumoare pe creier. A fost un caz mediatizat, oameni cu suflet mare au sărit în ajutor și s-a strâns suma necesară pentru operație. Un alt caz este a lui Raul Baltag din Boureni-Moțca, în vârstă de 10 ani. Copilul a fost operat anul trecut tot în Turcia, de tumoare la ficat. Acestea sunt doar două, dintre multele cazuri sociale, în care Daniela Munteanu s-a implicat, atât pentru strângerea de fonduri, cât și pentru toate formalitățile și îndrumările când pacienții au ajuns în Turcia.

Related posts

Copii accidentați cu bicicleta, ajunși în stare gravă la spital

Ema Roman

Unii angajaţi din sănătate sunt nemulţumiţi de indemnizaţia de hrană. Spitalul Municipal Paşcani va plăti mai puțin pentru zilele lucrate în weekend

Redacția

Sezonul căpușelor. Ce trebuie să faci dacă ai fost mușcat

Redacția
Încarcă...