RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soarta maşinilor abandonate sau fără stăpân, în mâinile consilierilor PSD

Situaţia maşinilor abandonate şi a celor fără stăpân rămâne o problemă în Paşcani. Subiectul a fost intens dezbătut astăzi de către consilierii locali, în Comisia de Urbanism.

 

 

  

Proiectul privind activităţile de ridicare, transport, depozitare şi eliberare sau valorificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe străzi a fost propus de consilierul Claudiu Bodoaşcă de la PNL.

Acesta i-a argumentat importanţa, susţinut fiind şi de comandantul Poliţiei Locale, însă s-a izbit de scepticismul consilierilor din PSD care nu au considerat că proiectul este oportun la acest moment.

Ei nu au fost de acord cu timpul de reacţie şi cu cheltuielile aferente unui astfel de serviciu, considerând că acest proiect reprezintă partea finală din rezolvare a problemei maşinilor abandonate.

“Eu am o problemă cu timpul de reacţie şi cheltuielile aferente. Este oportun acest proiect_Nu avem maşină de transport, nu avem spaţiu de depozitare, nu avem serviciu de pază, iluminat, 24h/24. Proiectul e partea finală de rezolvarea a problemei”, a susţinut Leonard Ursu de la PSD.

Conform datelor oferite de Poliţia Locală, la acest moment în Paşcani există aproximativ 30 de maşini abandonate sau fără stăpân. În cazul celor abandonate, agenţii Poliţiei au somat proprietarii care însă nu s-au obosit să ia măsuri. Amenzile, în aceste cazuri, sunt între 1000 şi 2000 lei.   

Iniţiatorii au subliniat faptul că proiectul este perfectibil, şi că este nevoie doar de voinţă pentru a se face ceva cu aceste maşini. Cu un utilaj închiriat, ele pot fi ridicate şi transportate la staţia Raiser, care este păzită şi iluminată corespunzător, au susţinut liberalii.

După aproape o oră de discuţii, din cauza unor neconcordanţe în paginile proiectului, iniţiatorul a spus că va reveni cu acesta, pentru dezbatere şi vot, luni, cu o zi înainte de plenul şedinţei de Consiliu Local. 

Vehicul fără stăpân – i-au fost scoase numerele de înmatriculare. Vechicul abandonat – proprietar identificat, maşina este lăsată pe domeniul public de cel puţin 1 an de zile.

Related posts

În aprilie vor începe lucrările la Spitalul Regional de Urgență

Redacția

Sate intregi din judet, lasate ca in Evul Mediu

Redacția

Bătaie de joc la Ministerul Transporturilor pe tema drumului Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ

Redacția
Încarcă...