NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Slovenia: Șeful Poliției din capitala Ljubljana a fost demis pentru gestionarea manifestațiilor anti-vaccinare

Şeful poliţiei din Ljubljana, criticat de prim-ministrul sloven Janez Jansa pentru gestionarea manifestaţiilor anti-vaccinare, a fost demis din funcţie vineri, cu câteva zile înaintea unui nou protest aşteptat în marja unui summit european, transmite AFP, citat de Agerpres.

„Directorul general al poliţiei a numit” o altă persoană „la conducerea poliţiei” capitalei, se arată într-un comunicat oficial.

Miercuri, centrul capitalei şi centura ocolitoare au fost blocate timp de mai multe ore, iar poliţia antirevoltă a făcut uz de tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispera mii de persoane.

În aceeaşi zi, premierul populist Janez Jansa a acuzat pe Twitter poliţia din Ljubjana că s-a lăsat copleşită de opozanţii măsurilor sanitare luate de guvern împotriva epidemiei de COVID-19.

Advertisements
  

De când guvernul sloven a anunţat la mijlocul lunii septembrie obligativitatea vaccinării începând de la 1 octombrie pentru angajaţii din sectorul public, protestele nu contenesc în această ţară.

Joi, Curtea Constituţională a suspendat măsura cu câteva ore înainte să intre în vigoare, considerând că aplicarea ei ar fi „potenţial anticonstituţională”.

Advertisements

Slovenia are o rată de vaccinare anti-COVID-19 de 47% d

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Statul paralel, varianta liberală. Orban îşi menţine poziţia privind intervenţia externă în alegerile PNL, însă neagă că ar avea discursul lui Dragnea

Redacția

Ciolacu, despre impozitul pe clădiri: Un apartament din Primăverii, de 1 milion de euro, nu ar trebui să plătească acelaşi impozit cu unul din Buzău, de 80.000 de euro

Redacția

Simona Halep și locul pe care-l va ocupa după Roland Garros 2022

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site