NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Situație dramatică îb Afganistan, milioane de oameni riscă să moară de foame: “Vor muri copii”, avertizează ONU

Milioane de afgani, inclusiv copii, ar putea muri de foame dacă nu se iau măsuri urgente pentru a scoate Afganistanul din pragul colapsului, a avertizat un important oficial ONU, cerând deblocarea fondurilor pentru eforturi umanitare în această ţară, relatează Reuters și Agerpres.

Directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM), David Beasley, a declarat pentru Reuters că 22,8 milioane de persoane – mai mult de jumătate din populaţia de 39 de milioane de locuitori a Afganistanului – se confruntă cu o nesiguranţă alimentară acută şi se „îndreaptă către foamete”, comparativ cu 14 milioane cu doar două luni în urmă.

„Copii vor muri. Oameni vor muri de foame. Lucrurile se vor înrăutăţi mult”, a declarat el în Dubai. „Nu ştiu cum să nu existe milioane de oameni, mai ales copii, care să nu moară în ritmul în care mergem cu lipsa finanţării şi prăbuşirea economiei”, a mai spus el.

Afganistanul a fost cufundat în criză în august după ce talibanii au înlăturat guvernul susţinut de Occident, determinând donatorii internaţionali să blocheze miliarde de dolari, bani destinaţi economiei dependente de ajutor financiar.

  

Criza alimentară, agravată de schimbările climatice, era resimţită în Afganistan chiar înainte de sosirea la putere a talibanilor.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de 1 Mai

Redacția

ALERTĂ METEO Furtunile vor continua în întreaga ţară, până sâmbătă dimineaţă, fiind emise din nou cod galben şi cod portocaliu

Redacția

Rareş Bogdan: „Noi nu am renunţat nicio clipă la Florin Cîţu. Noi nu mergem în faţa preşedintelui pentru a propune aventuri politice”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site