RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Situaţie disperată a locatarilor de la un cămin din oraş: “E durere. Noi am investit aici. Ajungem ca în Vatră”

Păşcănenii care locuiesc în căminul din zona vale a oraşului se simt uitaţi de lume iar acum, de când au rămas fără apă, sunt complet debusolaţi.

Sunt dependenţi de izvorul la care merg zilnic, de mai multe ori, pentru a-şi face provizii de apă însă se tem că vor rămâne şi fără asta. Situaţia ne-a fost prezentată de către unul dintre locatari care a sunat la redacţie, revoltat fiind de condiţiile în care trăieşte. Ulterior, reporterii noştri s-au deplasat la faţa locului pentru a stat de vorbă cu oamenii.

L-am găsit pe Mihai Bârzu, şeful de scară, ales de către locatari, pentru a-i reprezenta. Acesta s-a plâns de modul în care se descurcă oamenii din Cămin care, în scurt timp, va ajunge să arate ca imobilul din Vatră.

  

“Nu ştiu cum să facem în căminul ăsta. Într-adevăr sunt datorii dar au oprit şi apa rece şi apa caldă. Cărăm de la izvor. Mâine, poimâine se va înfunda şi cealaltă vană de la izvor, şi atunci, Ce vom face? Am fost la şedinţă la PSD, am vorbit cu domnul Răţoi şi nu s-a rezolvat nimic. A zis că se va duce de la Primărie un reprezentant la Dragnea pentru că e vorba de o datorie mare. Vine iarna, aici e cămin, lumea e necăjită dar sunt mulţi cu plăţile la zi. Din 79 de camere sunt vreo 50 corecţi. Restul sunt plecaţi la ţară, au camere închiriate sau sunt plecaţi în străinătate”, a declarat Mihai Bârzu.

Oamenii sunt nemulţumiţi din cauza faptului că au încercat, după posibilităţi, să se conformeze cerinţelor şi au investit în utilităţi, iar totul a fost în van. Le este teamă de faptul că baia comună se va transforma într-un focar de infecţie.

“Am dat actele la Asociaţie, le-a văzut juristul dar apa tot au oprit-o. Pe cea rece de vreo două săptămâni iar cea caldă de o săptămână. Avem apometre, apă rece şi caldă, la parter.  Noi am investit aici. Nu are nimeni centrale aici şi nici gaz metan. Ajungem ca în Vatră. E durere. Avem baie comună. Eu am investit şi mi-am făcut baie în casă. Asta ar însemna să-mi citească apometrul individual, nu pauşal. Pe mine m-a ales lumea din bloc, eu trebuie să mă zbat pentru lume. Vine iarnă şi ar trebui să facă probe pentru căldură. Baia se va transforma într-un focar de infecţie”, a mai adăugat omul.

Totodată, bărbatul este dezamăgit de faptul că nimeni de la Primărie nu a venit să vadă condiţiile în care trăiesc şi nu a investit bani pentru acest imobil.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Şomerii pot beneficia de o primă de activare dacă îşi găsesc un loc de muncă

Marius Parteni

Cum vor să combată poliţiştii violenţa domestică

Redacția

Peste 1000 de tineri vor participa la prima slujbă în catedrala din Paşcani, oficiată de Mitropolitul Moldovei

Ema Roman
Încarcă...