NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sistemul de telemedicină va fi extins

Iaşul face parte din sistemul naţional de telemedicină din luna septembrie 2012. Acesta deserveşte şase judeţe din regiune şi la el sunt conectate 26 de spitale, ce vor fi monitorizate de echipa SMURD din incinta Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sf. Spiridon“.

 

Sistemul de conferinţă pentru telemedicina de urgenţă este unul de interconectare audio-video şi de date, prin care spitalele mai mici din regiune pot primi sprijin şi recomandări medicale în situaţii de urgenţă din partea unui medic specialist aflat la Iaşi.

  

Astăzi, ministrul Sănătăţii Eugen Nicolescu a chemat toţi managerii de spitale din întreaga ţară pentru a pune bazele unui sistem de telemedicină extins în mai multe judeţe.

„Ministrul vrea extinderea proiectului-pilot şi implementarea Telemedicinei SMURD, întrucât dezvoltarea acestui sector va asigura o mai bună funcţionare a sistemului medical, cât şi rezolvarea imediată a cazurilor grave. Vorbim acum de zonele greu accesibile, o prioritate esenţială a politicilor de sănătate. Ministerul propune o nouă direcţie pentru dezvoltarea din sistemul medical“, a spus ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sf. Spiridon“ din Iaşi.

Spitalul „Sf. Spiridon“, din Iaşi, este dispeceratul pentru telemedicină în spitalele din judeţele Iaşi, Bacău, Botoşani, Neamţ, Vaslui, Vrancea şi Suceava, primind date video şi audio despre pacienţii din structurile de primiri urgenţe (UPU, CPU, camera de gardă) ale spitalelor judeţene, municipale şi orăşeneşti din judeţele menţionate. Telemedicina se remarcă şi prin rolul său educaţional, permiţând schimbul de experienţă între cadrele medicale aflate în centre diferite şi, implicit, conduce şi la reducerea unor costuri pentru sistemul sanitar, întrucât vor dispare costurile transportării pacienţilor între diferite spitale.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements

Related posts

Bărbatul din Boșteni vizitat astăzi de autorități:”Parcă-mi crește inima când mă gândesc la un loc al meu unde să mă încălzesc” (VIDEO)

Teona Gherasim

Prima reacţie a patriarhului, după tragedia din Capitală: „Să vină lumea la biserică, nu la club!”

Redacția

Un bărbat din Valea Seacă are de plătit o factură colosală la E.ON

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site