NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medicii de familie revoltaţi de noul contract-cadru

Potrivit noul contract-cadru ce urmează a fi semnat de reprezentanţii medicilor de familie, valoarea punctului „per capita“ (pentru fiecare pacient înscris) şi a celui „per serviciu“ nu va creşte nici în acest an.

De aceea, medicii de familie din întreaga ţară sunt revoltaţi, spunând că vor ajunge să muncească gratuit dacă inflaţia va creşte.

Contractul-cadrul semnat în luna iunie a anului trecut stipula ca valoarea punctului să nu fie modificată timp de doi ani de zile, ceea ce înseamnă că în noul contract nu a fost trecută vreo modificare din acest punct de vedere. Acum, medicii de familie sunt nemulţumiţi, considerând că statul îi nedreptăţeşte.

  

Un medic de familie primeşte pentru fiecare punct „per capita“ 1,99 lei, iar pentru fiecare punct „per serviciu“ 0,99 lei.

Suntem nemulţumiţi de reglementările noului contract, deoarece speram că va fi o schimbare în ceea ce priveşte valoarea punctelor. Este o situaţia gravă, deoarece timp de doi ani de zile aceste valori nu vor fi modificate. Se poate ca în tot acest timp inflaţia să crească foarte mult, iar noi să ajungem să muncim degeaba. Pentru un pacient obişnuit, primim aproximativ 10 puncte, deci oricine îşi poate da seama că situaţia este dificilă. Sperăm ca măcar de anul viitor noul ministru să aibă în vedere şi situaţia noastră şi să schimbe ceva“, a declarat dr. Elena Savin, medic de familie la Policlinica Studenţească.

Aceasta a precizat faptul că medicii de familie care au înscrişi pe listă între 1.000 şi 1.500 de pacienţi sunt cei mai avantajaţi în ceea ce priveşte valoarea punctului, ei primind cei mai mulţi bani de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Pentru a descuraja fenomenul prin care medicii înscriau tot mai mulţi pacienţi pentru a primi bani, CNAS a luat decizia ca valoarea punctului să scadă cu aproape 50% la medicii cu peste 2.000 de pacienţi înscrişi pe listă. Acest lucru a fost determinat de faptul că acei medici de familie nu făceau faţă unui număr atât de mare de pacienţi.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

109 locuri de muncă vacante la Pașcani prin ALOFM. 502 oferte în străinătate prin rețeaua Eures. Cele mai bine plătite locuri sunt pentru medici, asistenți medicali și bucătari șef (DOC)

Oana Cordoneanu

Viața la 37 de grade în suburbia cea mai afectată din cauza lipsei rețelei publice de apă

Ema Roman

Doliu în familia administratorului public Gică Zanet

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site