NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sindicatul funcționarilor din primărie acuză discriminări salariale

O parte din angajații Primăriei Pașcani se consideră discriminați, atunci când vine vorba despre drepturile salariale pe care le încasează lunar. Unii au salarii foarte mici, în timp ce alții încasează de luni bune de zile stimulente. În această situație sunt angajații Serviciului Finanțe Publice Locale și cei din cadrul Direcției de Contabilitate a Primăriei. 

Astăzi, la orele prânzului, la Primărie a avut loc o ședință a membrilor sindicatului. Aceștia se consideră discriminați, datorită faptului că nu beneficiază de nici un spor la salariul de bază. Mai mult fostul primar a semnat dispozițiile de reținere a unor sume de bani, pe care Curtea de Conturi le-a declarat ca încasate ilegal.

În discuție a fost adus și Contractul Colectiv de Muncă al angajaților. Funcționarii din sindicat se consideră discriminați și în comparație cu personalul contractual din Primărie. Aceștia din urmă și-au recuperat din drepturile salariale reținute în urma unei sentințe judecătorești ce nu a fost atacată de fostul executiv. Nu același lucru s-a întâmplat în cazul funcționarilor, hotărârea judecătorească fiind atacată cu recurs.

  

Din partea executivului local, la întâlnirea cu membrii și conducerea sindicatului, a fost invitat Gică Zanet, consilierul primarului Pașcaniului. Acesta a declarat pentru NewsPascani.com că deocamdată sindicaliștii au prezentat cazuri individuale și că le-a sugerat să întocmească un referat pe care să-l înainteze primarului. „Noi trebuie să rezolvăm pentru toți salariații, nu un caz punctual, cum au spus ei. În momentul în care va fi pe masa dlui primar analiza salariilor tuturor salariaților din Primărie, vom face o anchetă administrativă și vom vedea de ce o parte din salariați sau funcționari publici nu corespund gradelor de încadrare conform legii salarizării, și așa mai departe. […] Ei au expus niște cazuri despre care nu știm dacă sunt adevărate. Trebuie să vină cu documente. Nu putem să luăm act numai după vorbe”, a spus Zanet.

Advertisements
Advertisements

La ședința de astăzi s-a mai prezentat un raport asupra modului cum au fost cheltuiți banii încasați din cotizații.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements
Advertisements

Related posts

PSD acuză prețuri mari la salubrizare, deși în 2018 și 2020 le-a promovat și aprobat în Consiliul Local (DOC)

Răzvan Grecu

Anunț procedură de atribuire a două autorizații taxi. Până când se primesc cererile de înscriere!

Ema Roman

2013 un an bun pentru primarul Dumitru Pantazi! Vezi cât a câștigat de la AgroComplex Lunca SA și de ce se află în conflict de interese! Viceprimarul Vasile Axinte un pic mai sărac față de 2012! (Video)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site