RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Sfințire de biserică la Cozmești. Slujba a fost oficiată Preasfințitul Calinic Botoșineanul

Sute de credincioși au participat, duminică la sfințirea Bisericii “Mihail și Gavriil” din satul Cozmești, comuna Stolniceni-Prăjescu. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Calinic Botoșineanul, Episcop-Vicar al Arhiescopiei Iașilor, protopopul Pavel Postolache și un sobor de preoți.

 

  

Evenimentul liturgic a fost deschis cu sfințirea apei, după care a avut loc slujba de sfințire și sfânta liturghie arhierească.

La final, părintele Vasile Ghiorghiu a înmânat distincții în semn de mulțumire pentru sprijinul acordat, primarului Costel Hugianu și conslierului primarului Gică Grosu. De asemenea, credincioșii veniți din alte localități au fost invitați la masă.

Menționăm biserica a fost ridicată în anul 1459 și de-a lungul timpului a suferit numeroase reparații. Cele mai recente lucrări au început în anul 2009, fiind schimbată tâmplăria și refăcută instalația electrică, dar și pictura din interiorul lăcașului de cult. În urma acestor lucrări, biserica a fost resfințită.

Related posts

Liviu Dragnea recunoaste ca trebuie reintroduse admiterea la liceu si facultate

Redacția

O pășcăneancă își reclamă vecinii că îi inundă intenționat apartamentul

Ema Roman

Păşcănenii îşi caută serviciu în audienţe la Primărie! Vezi cu ce propuneri vine Agenţia Locală pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Ema Roman
Încarcă...