NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Politicienii prezenți la începutul de an școlar. Promisiunile nu au lipsit din discursurile lor!

La festivitățile de deschidere a noului an școlar și-au făcut simțită prezența și reprezentanții instituțiilor publice locale, județene și naționale. Cei care au luat cuvântul în fața asistenței nu au ratat momentul de a promite.

 

  

Primarul municipiului a fost prezent la școala Iordache Cantacuzino. Aici au mai fost invitați secretarul de stat, Bogdan Alexa și subprefectul Valeantina Iosub.”Vă doresc un an plin de reazlizări”, le-a spus subprefectul copiilor.

A urmat la cuvânt Dumitru Pantazi. Dornic să arate că este un edil elevat, Pantazi s-a adresat mulțimii.”Sunt onorat să mă aflu astăzi aici, în mijlocul dumneavoastră. Luna septembrie reprezintă evenimentul cel mai important prin deschiderea anului școlar. Societatea noastră nu se poate dezvolta fără cei trei piloni importanți: familia, biserica și educația”, a spus Pantazi.  

Primarul nu a ratat momentul de a se lăuda și de a vorbi despre interesul manifestat pentru susținerea școlilor, ca ele să fie pregătite din toate punctele de vedere. El s-a lăudat că a asigurat fonduri din bugetul public pentru pregătirea unităților de învățământ, dar realitatea este cunoscută cel mai bine de părinți, care s-au implicat financiar. Pantazi s-a lăudat cu un proiect de reabilitarea a școlii.”Pentru școală avem proiect pe fonduri europene, trecut de verificare administrativă, se află în verificare din puncte de vedere al studiului tehnico-economic”, a mai spus primarul.

Deputatul Vasile Axinte a fost prezent la deschiderea anului școlar de la Liceul Teoretic Miron Costin. El a vorbit asistenței despre eforturile Guvernului pentru susținerea actului educațional.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu a fost prezentă la evenimentul de la Colegiul Național Mihail Sadoveanu, unde a ajuns mai târziu față de ora începerii, deoarece a participat și la deschiderea de an școlar de la Școala Specială.  

Menționăm faptul că în fiecare unitate de învățământ au avut loc și slujbe oficiate de preoți. Elevii, profesorii și părinții au asistat în soare la toate aceste evenimente. Față de anii trecuți, de la deschidere au lipsit consilierii locali. Singurii prezenți au fost Ionuț Prodan și Adriana Dondaș.

 

 

Advertisements

Related posts

Primăria Pașcani va plăti până la finele lunii aprilie bursele sociale, de studiu și de merit

Marius Parteni

Un student din Siberia face şcoala online din copac. Zilnic, se urcă în pomul de 8 metri, cu telefonul, ca să prindă semnal

Redacția

7 elevi din unitățile de învățământ din Pașcani sunt beneficiarii unor „Burse de Excelență” oferite de societatea Te-Rox Prod. Iată numele lor

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site