NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sfaturile unui consilier PSD pe tema pazei în școli: nu plătiți paza, investiți în lecții de autoapărare pentru copii! Concluzia social democratului: Fiecare pe cont propriu! (VIDEO)

Intervenția reprezentanților Consiliului Elevilor pe marginea subiectului cu privire la asigurarea pazei unităților școlare din bugetul local, nu a picat prea bine celor din PSD. O demonstrează atitudinea consilierului Leonard Ursu, care a avut aprecieri nepotrivite la întâlnirea de astăzi, cu reprezentanții elevilor.  

 

 

  

Alesul PSD s-a arătat extrem de deranjat de faptul că subiectul este dezbătut în spațiul public de către elevi, și nu la nivelul conducerii unităților din care provin. Ursu i-a îndemnat pe copii să meargă acasă și să le spună părinților să nu mai plătească pentru paza şcolilor.Vreau să știți că bani există, iar părinții voștri nu trebuie să mai plătescă nimic. Chiar vă rog să le interziceți să mai dea, ca să vedem ce se întâmplă. Eu știu că directorii trebuie să semnaleze problemele din școală și apoi să le discute într-o ședință de Consiliu Local”, a spus Leonard Ursu.

Consilierul PSD a uimit asistența cu o altă declarație, care îi arată nivelul de pregătire. În opinia sa, școlile nu ar trebui păzite. Elevii, în schimb, ar trebui să știe să se apere singuri. Voi trebuie să vă apărați. Așa cum și fiica mea se apără, fiindcă am investit mult în asta”, le-a mai transmis consilierul Ursu reprezentanților copiilor. Acesta a făcut, cel mai probabil, referire la faptul că fiica sa practică Qwan Qi Do la clubul Longo Ho.

Cu alte cuvinte, în opinia social democratului Leonard Ursu, părinții ar trebui să-și îndrume copiii să facă sporturi de contact pentru a se putea apăra, astfel încât să nu mai fie necesară plata paznicilor.

La întâlnirea cu reprezentanții elevilor au fost prezenți consilierii Leonard Ursu (PSD), Sorin Olariu (PMP), Marius Pintilie și Mihaela Spiridon (ambii de la PNL). Întâlnirea s-a desfășurat într-o sală din incinta Primăriei.

Elevii au anunțat că își doresc ca Legea Națională a Educației să fie respectată și în municipiul nostru. În acest sens, au semnalat neregula existentă la nivelul instituțiile de învățământ privind plata pazei. Tinerii se declară nemulțumiți de faptul că administrația locală nu îi ascultă și nu caută să îi ajute. Vor soluții și s-ar bucura ca din bugetul local să fie acoperita plata gardienilor în școli.

„Vreau să spun din prima, în urma unui articol citit în presă că nu am fost constrânși de liberali să vă invităm astăzi. Vrem să fim auziți, vrem să se găsească soluții pentru noi, și învățământul să fie gratuit la nivel local!”, a susținut Iustin Jalaboi, președintele Consiliului Elevilor de la Colegiul Sadoveanu.

Deși tinerii încercau să discute probleme care îi interesau, reprezentantul PSD gândea doar politic.„Voi ați adus copiii aici!”, le-a transmis Ursu celor din PNL.

„Faceți declarații nefondate și jigniți. Aseară v-ați abținut în emisiune să spuneți asta, dar faceți asta în fața copiilor”, i-a răspuns Mihaela Spiridon.

Consilierul Marius Pintilie s-a arătat bucuros de curajul reprezentanților elevilor: „Mă bucur că vă aflați aici, că aveți curaj să vă spuneți problemele. Eu promit că vom găsi soluții, dar trebuie să aflăm toate problemele cu care vă confruntați. În bugetul de investiții pe anul 2017 am putea include și o serie de proiecte întocmite de voi”, a susținutMarius Pintilie.

Discuțiile au degenerat în momentul în care social democratul a monopolizat discuția. El consideră că asociațiile de părinți nu trebuie să mai plătească paza, că sunt suficiente camerele de supraveghere din școli, precum și cadrele didactice care fac de serviciu în școală.

Reprezentanții elevilor au plecat dezamăgiți de modul în care au decurs discuțiile, dar încrezători că o parte din cele sesizate de ei se vor rezolva. 

{youtube}k_HWGfdhXK0{/youtube}

Advertisements

Related posts

Cimitirul municipiului Pașcani este administrat, pe baza unei cutume, de Parohia Înălțarea Domnului! Primăria nu încasează niciun leu în urma exploatării acestuia! (DOC)

Răzvan Grecu

Proiect amplu pentru reabilitarea şi modernizarea reţelei de drumuri judeţene

Ema Roman

Angajări la Primăria comunei Miroslovești

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site