RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sezonul virozelor respiratorii. Medicii pășcăneni avertizează!

Sezonul rece, anotimpul în care ne aflăm, și diferențele de temperaturi declanșează viroze respiratorii banale, sau în unele cazuri se poate ajunge la un număr mare a celor afectați de gripă.

 

Din păcate primii care sunt afectați în această perioadă sunt copiii și bătrânii.

  

În ultima perioadă, la Spitalul Municipal de Urgență Pașcani s-a înregistrat un număr ridicat de prezentări de pacienți care au fost diagnosticați cu viroză respiratorie simplă sau complicată.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

“În Compartimentul de Primiri Urgențe, în ultima perioadă ne-am confruntat cu un număr mare de pacienți cu viroze respiratorii. Cele necomplicate se tratează în rețeaua de medicină primară, iar la noi ajung pacienții în urgențe, care prezintă viroze respiratorii cu complicații, pacienți cu febră, cu pneumopatii, cu tulburări gastrointestinale. Este o perioadă când încep să apară virozele respiratorii, motiv pentru care sunt făcute anumite recomandări atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților și vârstnicilor, ne-a declarat dr. Diana Acsinte, purtător de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Pașcani.

Medicii avertizează că tratamentul va fi simptomatic, întrucât nu există tratament specific. Ar putea fi recomandate antipiretice şi analgezice care ar diminua febra sau durerile din gât. Decongestionantele nazale pot reduce obstrucţia nazală. Decongestionantele topice sunt mai eficiente decât cele orale, dar utilizarea acestora mai puţin de 3-5 zile poate determina reapariţia congestiei.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bărbat din Topile mort de la o înțepătură de albină. Elicopterul Smurd venit la Pașcani să-l preia a plecat cu alt caz

Răzvan Grecu

OMS: Ponderea tinerilor bolnavi de Covid-19 în totalul cazurilor s-a triplat în cinci luni

Redacția

Rată de pozitivare de 28,3%, în ultimele 24 de ore. Nou record de pacienți COVID internați la ATI

Redacția
Încarcă...