NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sirenele au sunat la unison în staţia de Ambulanţă Paşcani! Personalul medical s-a alăturat protestelor din ţară

A fost grevă la Staţiile de Ambulanţă din ţară. Timp de o oră, în intervalul 11-12,  ambulanţierii au protestat faţă de condiţiile de muncă, însă protestul nu a afectat activitatea serviciului.

 

  

Oamenii se plâng de lipsa de personal, de maşinile vechi cu care merg la intervenţii, dar şi de faptul că de la 1 ianuarie li se vor reduce salariile.

„Astăzi a fost grevă între orele 11-12. Noi am acordat asistenţă medicală pentru solicitările care au fost pe raza judeţului Iaşi, la fel ca şi colegii din întreaga ţara. Nemulţumirile sunt comune pentru toată lumea. Ne vor scădea salariile de la 1 ianuarie, este lipsă de personal, avem maşini puţine, iar cele care există sunt vechi. Va mai fi o grevă generală pe data de 4 octombrie”, a declarat Petronela Luca, medic la Serviciul de Ambulanţă Paşcani.

Ce s-a întâmplat astăzi a fost doar un avertisment. Ambulanţierii ameninţă cu greva generală pe data de 4 octombrie, dacă guvernanţii nu vor lua măsuri. 

Principalele revendicări ale FNSAR sunt: 1. Stoparea diminuării veniturilor lunare ale personalului din sistemul sanitar, respectiv din serviciile de ambulanţă, începând cu 01 ianuarie 2018 în urma aplicării Regulamentului de sporuri conform proiectului elaborat de Ministerul Sănătăţii în baza prevederilor Legii 153/2017

2. Situaţia şi starea parcului de ambulanţe din Serviciile Publice de Ambulanţă

3. Deficitul de personal în Serviciile Publice de Ambulanţă.

Advertisements

Related posts

Crește numărul pacienților cu COVID-19 internați la Terapie Intensivă și atinge un nou record. Câte cazuri noi au fost în ultima zi

Redacția

Cum putem beneficia de servicii de recuperare şi balneologie

Redacția

Foștii șefi ai Spitalului de Urgență Suceava, urmăriţi penal pentru izbucnirea focarului de coronavirus

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site