NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Senatorul Lazăr:”Limitarea dreptului de a candida, la două mandate, pentru primari și președinții CJ nu este un demers constituțional”

Ideea unui grup de parlamentari pentru a limita dreptul de a candida la două mandate pentru primari și președinții Consiliilor Județene, este o decizie neconstituțională, în opinia senatorului PSD Sorin Lazăr. Parlamentarul, care este membru al comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Minorități, crede că un asemenea demers nu ar avea nici o finalitate.

 

 

Contactat de reporterii noștri, Sorin Lazăr, ne-a declarat că propunerea legislativă nu va avea nici sorți de izbândă, deoarece vorbim în acest caz de încălcarea drepturilor prevăzute în Constituția României.”Comisia pentru Drepturile Omului va da cu siguranță un aviz negativ. Sunt primari, cum ar fi cel de la Ion Neculce în cazul zonei pe care o reprezint, care a făcut multe lururi bune pentru comunitate. Fiecare este liber să candideze, respectând Solidaritate Familială și Socială Iași bineînțeles legea, iar electoratul va decide cine îi va conduce”, ne-a spus senatorul Sorin Lazăr.   

Precizăm faptul că mai mulți parlamentari s-au gândit să inițieze un proiect legislativ pentru a limita dreptul de a candida pentru primari și președinții CJ.

Inițiatorii spun că există numeroase cazuri în țară unde din cauza faptului că aleșii au avut mai multe mandate s-a creat o rețea de interese care au acaparat direct sau indirect, prin interpuși, contractele de achiziții sau prestări servicii. 

Totuși, dacă edilul care câștigă două mandate consecutive, poate candida din nou după o pauză de cel puțin patru ani, mai propun parlamentarii. Măsura ar urma să intre în vigoare din 2016, atunci când vor avea loc alegeri locale.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

PDL vrea informatizarea registrului agricol

Redacția

Parlamentarii de Iași și-au primit certificatele. Urmează să depună jurământul!

Marius Parteni

Președintele PDL Iași a fost la Pașcani să instruiască pedeliștii cu privire la referendumul de demitere a președintelui Traian Băsescu (VIDEO)

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site