NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Semnal de alarmă tras de PNL, cu privire la situația RAGCL Pașcani!

Criza prin care trece RAGCL Pașcani și posibilitatea ca iarna următoare sistemul de termoficare să fie conservat, au fost subiecte aduse în discuție astăzi de doi dintre liderii PNL Pașcani. Aceștia insistă pe identificarea unor soluții care să asigure furnizarea agentului termic la iarnă, către populația care nu va reuși să își monteze centrale și unitățile de învățământ.

Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani, a atras atenția asupra pericolului la care se expune administrația locală, dacă nu tratează cu maximă seriozitate această problemă. El este de părere că cei din conducerea regiei trebuie să prezinte o serie de măsuri concrete, iar dacă se vorbește de procesul de disponibilizare, angajații care își vor pierde locul de muncă să beneficieze de drepturile ce li se cuvin.

  

”Sunt sigur că dacă vor rămâne fără principalul obiect de activitate, vor fi nevoiți să recurgă la anumite măsuri. Dar sunt și probleme care țin de executivul local. Poate ar fi trebuit ca domnul primar să facă ceea ce a propus în campania electorală: dezbatere publică cu cetățenii, să știm ce facem pe viitor”, a subliniat Marius Pintilie, președintele PNL Pașcani.

Claudiu Bodoașcă, liderul de grup al consilierilor PNL din legislativul local, propune ca sistemul de termoficare să fie întreținut pentru a fi funcțional măcar pentru iarna 2019 – 2020.

„Trebuie să avem o soluție de rezervă. Dacă nu vom reuși să montăm centrale la toate școlile? Lăsăm populația să înghețe în case, dacă nu reușește să își monteze centrale? Situația este critică”, a subliniat și consilierul Bodoașcă.

PNL este gata, după cum au afirmat astăzi cei doi lideri, să își asume votarea unui buget pentru perioada următoare, condiția să fie prezentat un plan sustenabil din partea conducerii RAGCL cel puțin pe o perioadă de trei ani de zile. Totodată este susținută și ideea demarării procesului de închidere controlată a regiei.

Reamintim faptul că RAGCL nu mai are nici un furnizor de gaz metan, iar din această cauză nu poate livra către populație apă caldă. Foarte mulți cetățen au depus cerere pentru a se debranșa de la sistemul centralizat. Tot din această situație, la nivelul regiei se discută despre disponibilizări și reducerea activității.

Advertisements

Related posts

Un medic din Ploiești n-a mai ajuns acasă de 45 de zile: „Nu mă sperie epidemia, dar deja mi se pare că nu văd finalul”

Redacția

Gazele se ieftinesc începând de astăzi. Preţul reglementat scade pentru toţi consumatorii casnici

Redacția

Concurs pentru ocuparea postului de adjunct comandant din cadrul Secției de pompieri Târgu Frumos

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site