RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șeful de la Salubritate protejat de primar. Raportul care-l încriminează amânat pentru ca Dumea să-și pregătească apărarea

Primarul municipiului îi plânge de milă directorului de la EcoSalubritate, în loc să îl demită așa cum ar fi fost normal pentru neregulile constatate. Raportul întocmit de consilierii care au verificat activitatea din ultimul an de la societatea locală, a fost considerat de Dumitru Pantazi, drept un rechizitoriu la adresa directorului.  

Consilierii care au întocmit proiectul au încercat să îl discute astăzi în plenul legislativului local, tocmai pentru a fi luate o serie de decizii. Propunerea a venit din partea lui Claudiu Bodoașcă de la PNL. Surprizător, primul care s-a opus a fost chiar directorul de la EcoSalubritate, pe motiv că raportul nu i-a fost comunicat. ”Nu pot oferi astăzi nici un răspuns la aceste probleme, pentru că nu l-am primit oficial“, s-a scuzat Eduard Dumea, pentru a scăpa.

Șeful de la EcoSalubritate a fost contrazis de secretarul Irina Jitaru. Aceasta a spus în fața aleșilor că a trimis raportul încă de vineri membrilor Consiliului Local și celor din Consiliul de Administrație. În fața acestor afirmații Dumea s-a scuzat și a susținut că nu a verificat mapa de corespondență în această dimineață.

  

PSD a mai încercat o diversiunea astăzi pe marginea acestui proiect. Ei au lăsat să se înțeleagă că ar fi trebuit discutat mai întâi la nivelul conducerii și a Consiliului de Administrație.  În replică, consilierul Bodoașcă a susținut că membrii comisiei au avut girul Consiliului Local pentru a verifica activitatea, iar din punctul lor de vedere acesta trebuie prezentat consilierilor.

De departe cea mai părtinitoare poziție a avut-o primarul Dumitru Pantazi. Acesta în loc să fie uluit de modul dezastruos în care este cheltuit banul public la EcoSalubritate, i-a luat apărarea lui Dumea.”Acesta nu este un raport, este un rechizitoriu. Trebuie să își pregătească apărarea”, a susținut primarul, cel mai probabil obișnuit fiind cu rechziitoriile întocmite împotriva lui de procurorii DNA Iași.

Opoziția a înțeles dorința puterii și a solicitat introducerea proiectului pe ordinea de zi a ședinței din luna noiembrie.

Reamintim faptul că raportul comisiei a scos la suprafață grave probleme la EcoSalubritate. Managerul unității este acuzat că a condus într-un mod defectuos destinele unității și este răspunzător de o serie de cheltuieli ilegale.

Related posts

Programul autobuzelor R.A.G.C.L. de Crăciun și Anul Nou

Oana Cordoneanu

Parcul industrial Pașcani va fi amenajat pe 65 ha: a fost lansată licitația de proiectare

Redacția

Șefii Primărie, prima reacție după inițiativa părinților care au igienizat parcul din spatele blocului Moldova și declarația șefului de la Eco Salubritate

Marius Parteni
Încarcă...