RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Șefii Apavital sunt cei mai bine platiți funcționari din Iași . Indemnizațiile imense sunt oferite în condițiile în care zeci de mii de abonați ai companiei au primit restricționări severe

Amanunte incredibile ies la iveala din cadrul celei mai banoase institutii din subordinea Consiliului Judetean. ApaVital are trei mari sefi: Ioan Toma, director general, Mihai Dorus, director tehnic, si Mariana Chirila, directorul economic al firmei subordonate CJ Iasi.

Practic, toti acestia primesc indemnizatii duble de sefi, iar asta pentru ca, pe langa salariul de baza, mai incaseaza inca 12 indemnizatii medii sub forma de bonusuri de performanta. Ion Toma, directorul general al ApaVital, a incasat in ultimul an fiscal circa 266 mii lei din cadrul societatii pe care o conduce, jumatate din suma reprezentand salariul de baza, restul banilor fiind incasati sub forma de bonusuri de performanta, adica echivalentul a 12 salarii. Din cate se pare, jumatate din aceasta suma a fost incasata luna trecuta, numai Ioan Toma luand aproximativ 30.000 de lei in plus pe langa salariu.

Mihai Dorus, ca director tehnic al ApaVital, a avut un venit anual de 260 mii lei. Doar jumatate din aceasta suma reprezinta insa salariul adjunctului de la fosta regie de apa si canalizare. Circa 130 mii din total au fost oferite ca bonusuri de performanta. De precizat ca suma totala destinata acestor bonusuri a fost incasata de conducerea ApaVital, aceasta fiind oferita in functie de indicatorii atinsi. Pe langa asta, Dorus a mai primit si 5.415 dolari, din partea Asociatiei Mondiale a Apei in urma contractului de consultanta incheiat intre cele doua parti. Ion Toma castiga insa mai putin decat directorul tehnic al ApaVital tinand cont ca acesta obtine venituri de circa 53 mii lei anual din inchirierea unor spatii comerciale. Mariana Chirila, directorul economic al ApaVital SA, a primit din cadrul firmei publice 275 mii lei si mai bine de jumatate din aceasta suma a fost oferita sub forma de bonusuri.

  

Dupa incheierea anului fiscal, cei din conducerea societatii au incasat aceste bonusuri de performanta care reprezinta circa 12 indemnizatii medii brute lunare, ele fiind oferite conform contractului de munca. Bonusurile sunt oferite in functie de indeplinirea indicatorilor de performanta, acestia fiind in numar de zece in cazul Consiliului de Administratie, majoritatea de ordin economic, in timp ce administratia are un numar mai mare de indicatori, printre care si nivelul de productie, timpul de raspuns in cazul avariilor si asa mai departe.

Mii de abonati restrictionati la consumul de apa si bonusurile de performanta

Aceste cifre sunt incredibile, din moment ce ApaVital SA detine monopolul de piata in Iasi. Atunci, de ce trebuie sa platesti bonusuri de performanta pentru o institutie care controleaza intreaga piata de distributie apa si canalizare? In plus, zeci de mii de abonati ai operatorului ce locuiesc in diferite parti ale judetului, ba chiar in Zona Metropolitana Iasi (Bucium, Barnova, Valea Lupului etc.), nu primesc apa curenta decat in timpul diminetii si serii din cauza restrictiilor impuse chiar de catre operatorul ApaVital. Asta se intampla in conditiile in care o investitie importanta derulata de companie, de circa 200 milioane euro – POS Mediu I, este aproape de finalizare. In aceste conditii, acordarea unor bonusuri de sute de milioane de lei vechi pentru fiecare director este o sfidare a iesenilor,
Cu un numar de circa 1.230 de angajati, ApaVital a estimat pentru acest an cheltuieli de 137 milioane de lei, iar castigul mediu lunar pe salariat este de 2.930 lei. Din aceasta suma, 53 milioane au fost repartizate pentru cheltuieli cu personalul, circa 39 milioane de lei reprezinta banii care sunt alocati pentru salariile angajatilor, 1,2 milioane de lei vor ajunge la directori si la membrii Consiliului de Administratie. Sefii ApaVital SA au trecut in bugetul pe anul in curs bonusuri de peste 3 milioane de lei, cu jumatate de milion mai mult fata de anul trecut.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Județul Iași este și azi sub cod galben de ploi abundente. Precipitații vor fi și mâine

Redacția

Finanţările ce le pot primi ONG-urile din Paşcani, după adoptarea ghidului de finanţare nerambursabilă! (DOC)

Marius Parteni

Pașcaniul rămâne fără cinematograf! PSD și PMP au spus nu propunerii PNL!

Răzvan Grecu
Încarcă...