RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședințe pentru constituirea Consiliilor Locale și depunerea jurământului de către primari. Iată programul pentru zona Pașcani și Târgu Frumos!

Constituirea noilor consilii locale va începe săptămâna aceasta. Pe site-ul Prefecturii Iași a apărut Ordinul Prefectului nr. 205/ 2016 privind convocarea consilierilor declarați aleși pentru ședințele de constituire ale consiliilor locale din județul Iași.

 

De asemenea tot în decursul acestei săptămâni își vor depune jurământul și primarii aleși în data de 5 iunie.

  

Joi, la ora 16.00, la Tâgu Frumos va avea loc ședința de constituire a Consiliului Local, prilej cu care va depune jurământul și primarul Ionel Vatamanu. În aceeași zi mai sunt programate evenimente similare de la ora 10.00, la Mircești și Hălăucești va avea loc aceeași ședință, Lespezi ora 17.00, Mogoșești Siret, Miroslovești și Vânători ora 13.00, Moțca și Stolniceni Prăjescu ora 15.00,  Tătăruși și Todirești ora 11.00, Valea Seacă ora 09.00.

Vineri, 24 iunie, începând cu orele 10.00, este programată ședința de constituire a legislativului din Pașcani și Ruginoasa, precum și depunerea jurământului de către primar, iar de la ora 14.00 la Hărmănești. În cadrul acestor ședințe, acolo unde va fi posibil, va fi ales și viceprimarul localității.

Conform legislaţiei în vigoare, în vederea constituirii consiliului local, prefectul, prin ordin, convoacă consilierii declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, în termen de 20 de zile de la data alegerilor, după îndeplinirea prevederilor art. 28 alin. 1 şi ale art.29 alin. 2 şi 5 din H. (AEP) nr.19/2016 a privind aprobarea Ghidului finanţării campaniei electorale la alegerile locale din anul 2016. Şedinţa este legal constituită dacă la ea participă cel putin două treimi din numărul consilierilor declaraţi aleşi.

În cazul în care acest cvorum nu este întrunit, se va proceda la a doua/ a treia convocare în şedinţa de constituire. Secretarul unităţii administrative-teritoriale va face prezenţa consilierilor declaraţi aleşi şi a persoanelor invitate la şedinţa de constituire şi va înmâna certificatul doveditor al alegerilor, care este semnat de preşedintele circumscripţiei electorale.

Şedinţa de constituire este deschisă de prefect sau de reprezentantul acestuia, care dă citire Ordinului Prefectului de convocare a consilierilor declaraţi aleşi în şedinţa de constituire, apoi îl invită pe cel mai în vârstă dintre consilieri, precum şi pe cei doi asistenţi ai acestuia să preia conducerea lucrărilor şedinţei.

 

Vezi ordinul:

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Proteste la Primărie împotriva deciziei de sistare a apei:”Situația este gravă! Oamenii sunt dispuși să iasă în stradă” (VIDEO)

Teona Gherasim

Ieşenii au profitat din plin de posibilitatea achitării impozitelor cu cardul

Redacția

Monumentul Eroilor din Lunca a fost reabilitat!

Marius Parteni
Încarcă...