NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ședința de îndată a Consiliului Local a declanșat replici acide între primarul Dumitru Pantazi și Marius Pintilie : „Dacă vrei să fii primar trebui să te și pricepi sau te pricepi ca cel de aseară?”

Banii alocați pentru asfaltarea străzii Gâștești și pentru calamități, au fost subiecte de discuție astăzi în ședința de îndată. Două proiecte de hotărâri au fost puse spre dezbatere pe ordinea de zi, însă din cei cei 19 consilierii au absentat doi dintre aceștia și anume: Gabriela Nedelcu și Benone Mihuț, ambii din PSD.   

 Este vorba despre aprobarea unei cofinanțări pentru asfaltarea străzii Gâștești și despre o rectificare bugetară. În ciuda faptului că ședința se anunța a fi una liniștită, totuși ea a iscat dispute politice între reprezentanții PNL și PSD.  

Consilierul PNL, Marius Pintilie a cerut să i se explice de ce a făcut o licitație care ajungea la 1.200.000 lei pentru asfaltarea străzii Gâștești,  dacă au fost bugetați doar 500.000 lei. În replică edilul șef Dumitru Pantazi a explicat că investiția se derulează pe decursul a doi ani și că suma de 500.000 lei a fost cuprinsă în 2014, urmând ca pe parcursul anului viitor să fie aprobat restul pentru a se finaliza investiția.

Mai mult, Pantazi i-a atras atenția că dacă își dorește să fie primar ar trebui să se pregătească mai bine pentru acest lucru.

Pe de altă parte liderul consilierilor PNL, Dorin Nichifor a chestionat municipalitatea în ceea ce privește banii alocați pentru calamități. Acesta a cerut să i se explice concret unde au fost distribuiți banii.

„Îmi poate explica cineva unde s-au dus banii pentru calamități? Care sunt obiectivele pe care le-ați urmărit?”, a întrebat liderul.

De această dată viceprimarul Vasile Axinte a motivat investirea banilor în două podețe din Blăgești, un podeț în Gâștești și două străzi de asfaltat în Sodomeni și Boșteni.

„Există un proces verbal încheiat cu reprezentanții de la ISU. Este vorba despre un podeț la Gâștești, două podețe la Blăgești și două străzi la Sodomeni și Boșteni, respectiv 3 km”, a replicat viceprimarul Vasile Axinte.

Ședința de îndată s-a încheiat cu votul în unanimitate a consilierilor prezenți pentru  cele două hotărâri.

Citește și {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Vreme caldă în primele zile ale săptămânii. De joi temperaturile scad

Redacția

Primăria preia parte din rețelele de iluminat de la DelGaz Grig, și continuă să promită investiții

Marius Parteni

Angajatii isi vor plati singuri impozitul pe venit

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site