NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Se scumpesc medicamentele. Noile preţuri la principalele medicamente şi care sunt efectele acestor creşteri

După trei ani, preţul la medicamentele din România vor fi reactualizate. În cazul celor mai multe dintre ele, preţurile cresc.

Diferenţa pleacă de la câţiva bani, ca în situaţia medicamentelor generice şi poate ajunge la câţiva zeci de lei, aşa cum se întâmplă în cazul celor mai eficiente medicamente de pe piaţă (biosimilare-n.r.). Aflat în transparenţă decizională, proiectul de Ordin al Ministerului Sănătăţii poate aduce o adevărată furtună în piaţa farmaceutică, în condiţiile în care în 2015, în urma aplicării celui mai mic preţ la medicamente, cei care au avut de pierdut au fost tocmai pacienţii, văzuţi în situaţia de a rămâne fără medicamente după ce acestea au dispărut de pe piaţă.   

 Concret, ordinul de preţuri reactualizează noi tarife pentru Sintrom, medicament pentru coagularea sângelui, Augmentin (antibiotic), Brufen (antiinflamator) sau Crestor (statine).   

Sintromul – de la 6,24 de lei la 6.54 de lei  

De pildă, potrivit proiectului lansat în dezbatere publică pastilele Crestor costau 43,18 lei în 2017 iar după actualizarea din 2018 preţul va fi de 45 de lei. În cazul Sintromului, în 2017 preţul a fost de 6.27 de lei, iar din octombrie 2018 ar trebui să coste 6,54 de lei.   

 

 De asemenea, anticoncepţionalele Logest costau în 2017 9,13 lei, iar din octombrie 2018 vor costa 9,5 lei. În ceea ce priveşte medicamentele Aromasin, folosite în tratarea cancerului de sân, care acum au preţul de 122 de lei, ele vor costa 127 de lei începând cu octombrie 2018, potrivit proiectului de ordin lansat în dezbatere publică. O cutie de Viagra, care acum este 38 de lei se va vinde cu 40,3 lei.  

Articol integral pe www.adevarul.ro

loading...
Advertisements

Related posts

O bijuterie care a aparţinut Mariei Antoaneta, vândută la licitaţie cu 36 milioane de dolari

Redacția

Sub ochii închişi ai Fiscului, meditaţiile au ajuns o superafacere

Oana Cordoneanu

Justiţia sare în aer!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site