NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Se pun banii pe masă. A 25-a ediţie a Sărbătorilor Iaşului va costa 2,7 milioane lei

Bugetul va fi votat în şedinţa de poimâine a Consiliului Local. Ce alte proiecte importante se vor afla pe masa consilierilor?

 

Sărbătorile Iaşului vor costa 2,7 milioane de lei. Plenul Consiliului Local a fost convocat pentru ziua de miercuri, în cadrul şedinţei urmând să fie dezbătut şi bugetul celei de-a 25-a ediţii a Sărbătorilor Iaşului. În afara manifestărilor obişnuite, ediţia din acest an va cuprinde şi o latură dedicată rememorării Holocaustului, constând într-o expoziţie şi un film dedicate minorităţii evreieşti din Iaşul de altădată.

  

Programul din accest an al Săr­bă­torilor va cuprinde aproximativ 30 de ex­poziţii şi saloane de artă, tehnică şi fotografie, zece concerte şi festivaluri de muzică şi dans, spectacole de teatru şi film, evenimente sportive şi zece târguri pe diverse teme.

O sumă de 221.500 lei din excedentul bugetului local urmează să fie utilizată pentru achi­ziţionarea de copertine destinate staţiilor de transport public în comun.

Prin intermediul unei rectificări a bugetului local în valoare de 15 milioane de lei, urmează să fie acoperite prioritar drepturi salariale ale personalului din învăţământ, în valoare de 13,6 milioane de lei, şi drepturi ale copiilor cu nevoi speciale integraţi în învăţământul de masă, în valoare de aproximativ un milion de lei.

Plenul CL va lua în discuţie propunerea de avansare în grad a trei poliţişti locali, desem­narea reprezentanţilor municipalităţii în consiliile de administraţie ale şcolilor, spitalelor din subordine şi Palatul Copiilor, ca şi transmiterea gratuită către primăriile comunelor Mironeasa şiVlădeni, ca şi către mănăstirea Hlincea, a unor dale de beton rezultate în urma lucrărilor de modernizare a liniilor de tramvai. Va fi discutată şi vânzarea la licitaţie a unor suprafeţe de terendeţinute de municipalitate, ca şi scoaterea la licitaţie spre închiriere a suprafeţei de 5.148 mp de pe şoseaua Iaşi – Hlincea, în vederea amenajării şi exploatării ca târg auto.

Pe ordinea de zi se va afla şi alocarea unui spaţiu de 131,5 mp către deputatul PMP Petru Movilă, în vederea amenajării unui cabinet parlamentar. Movilă urmează să plătească lunar o chirie de 378 lei pentru spaţiul situat pe bulevardul Independenţei nr. 1.

CL va discuta şi propunerile de soluţionare a 25 de solicitări locative, ca şi proiectul deamenajare a unei creşe şi grădiniţe pe strada Ciurchi nr. 111.

Consilierii vor analiza pro­pu­nerea de asociere cu Spitalul de Recuperare în vederea implementării unui proiect de eficientizare energetică a unităţii sanitare, precum şi preluarea mandatului de administrator al parcului tehnologic Tehnopolis pentru următorii patru ani.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Peste patru zile, în comuna Ion Neculce începe Festivalul Baloanelor cu aer cald din România

Teona Gherasim

Vestea minunată, întâmpinarea și bucuria sărbătorii Nașterii Domnului

Redacția

Sărbătoare de Ziua Comunei Stolniceni-Prăjescu ediția a-V – a 2017 (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site