NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Un primar ieșean riscă să-și piardă mandatul pentru că a înjurat un localnic. Magistrații au pronunțat deja o decizie

 Judecătoria Pașcani i-a interzis deja acestui edil sa mai conduca Primaria timp de doi ani. Decizia definitiva va fi luata in urmatoarele zile, de Curtea de Apel.

Reales in urma alegerilor din luna iunie a.c., primarul comunei Oteleni, Ciprian Aiojoaei risca sa plece acasa cu mult timp inainte de a finaliza cel de-al doilea mandat. De altfel, Aiojoaei ar putea parasi scaunul de primar la inceputul lunii octombrie, cand este asteptata o decizie definitiva a Curtii de Apel, in dosarul in care Aiojoaei este cercetat pentru savarsirea infractiunii de purtate abuziva. O primasentinta in acest dosar a fost pronuntata de Judecatoria Pascani, in luna aprilie anul acesta. Pentru ca a amenintat si injurat doi localnici, printre care si un ales local, chiar in sediul Primariei, Aiojoaei a fost condamnat la o pedeapsa de 3 luni deinchisoare cu suspendare, a primit de asemenea o amenda penala de 1.200 lei si i s-a interzis dreptul de a fi ales si de a ocupa o functie publica timp de doi ani. 

  

De asemenea, instanta a stabilit un termen de supraveghere de doi ani, pe durata caruia primarul trebuie sa se prezinte la Serviciul de Probatiune Iasi, sa primeasca vizitele consilierului de probatiune desemnat cu supravegherea sa, sa anunte in prealabil schimbarea locuintei si orice deplasare care depaseste 5 zile. Totodata, edilul trebuie sa comunice schimbarea locului de munca, sa comunice informatii si documente de natura a permite controlul mijloacelor sale de existenta, sa nu paraseasca teritoriul României fara acordul instantei. 

Pe parcursul termenului de supraveghere, Aiojoaei este obligat sa presteze o munca neremunerata în folosul comunitatii, pe o perioada de 60 zile, în cadrul Consiliului Local Oteleni. Ciprian Aiojoaei a fost obligat de asemenea sa-i plateasca uneia dintre partile vatamate, Consela Adascalitei, suma de 1.000 lei reprezentând despagubiri morale, celeilalte parti vatamate, si anume Robert Benchea, va trebui sa-i achite 2.500 de lei. Aceasta sentinta va fi pusa in aplicare in cazul in care va fi mentinuta de Curtea de Apel Iasi, prin decizia pe care urmeaza sa o ia pe data de 3 octombrie. Scandalul a izbucnit in luna aprilie a anului trecut, atunci cand Consela Adascalitei, fiind angajata unei societati comerciale, a solicitat Primariei Oteleni aprobarea unor cereri, iar din cate spune femeia, primarul ar fi avut o reactie violenta. 

Advertisements

“Am mers la Primarie sa depun niste cereri legate de un teren pe care trebuia sa il iau in arenda. Cand am iesit din Primarie, primarul a inceput sa tipe la mine si a impins portiera masinii peste mine. Mi-a adresat cuvinte urate si mi-a spus ca nu voi mai avea voie sa merg la Primarie. Am mers la Politie si am depus o plangere penala impotriva domnului primar Aiojoaei Ciprian pentru ce mi-a facut”, a spus anul trecut Consela Adascalitei. Robert Benchea, consilierul local care a castigat procesul cu primarul Aiojoaei, spunea ca, in cadrul unei sedinte de consiliu, primarul si-a iesit din minti atunci cand i s-au adus dovezi prin care el ar fi comis un asa-zis abuz. 

Advertisements

“Primarul a organizat o sedinta in care noi, consilierii locali, ar fi trebuit sa aprobam scoaterea la vanzare a unui complex zootehnic. Primarul facuse doua evaluari ale complexului respectiv. In anul 2013, o singura cladire valora 200 de mii de euro, iar la a doua evaluare, intreg complexul era evaluat la 230 de mii de euro. Noi trebuia sa fim de acord cu vanzarea sediului, dar am observat neregulile. I-am spus primarului ca este ceva neclar si i-am pus pe birou cele doua evaluari. In acel moment, primarul a luat foc, a inceput sa tipe la mine si sa ma faca in toate felurile. Le spunea celorlalti consilieri sa nu ma asculte, ca spun numai prostii. A facut multe abuzuri acest primar”, sustinea Robert Benchea, consilier local.

Sursa: bzi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Trusa medicală auto, un mister pentru unii șoferi

Redacția

Trei victime în urma unui accident produs între Tg. Frumos şi Trei Iazuri

Redacția

Șase absolvenți ai Școlilor de Agenți de Poliție își vor desfășura activitatea la Poliția Municipiului Pașcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site