NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Se fac angajări la Înmatriculări! Se vor diminua listele de aşteptare?

Veste bună pentru persoanele care urmează să-şi înmatriculeze maşinile şi sunt programaţi chiar şi peste câteva luni la Serviciul de Înmatriculare din judeţul nostru.  Problema majoră cu care se confruntă acest serviciu este numărul mic de angajaţi, raportat la numărul mare de programări care s-au menţinut constante pe parcursul anului trecut, inclusiv în primele două luni ale acestui an.

 

„Volumul este acelaşi, este extrem de aglomerat. Însă oamenii sunt mai ordonaţi acum, îşi fac din timp programări, iar noi ne adaptăm cum putem. Suntem trei angajaţi la 300-350 de solicitări pe zi. O soluţie există, zilele acestea are loc concursul de ocupare a funcţiilor vacante. Avem candidaţi, s-au ţinut deja două dintre examene. În concluzie, se vor angaja cinci oameni la noi. Ar fi ideal dacă în două luni ar intra pe post măcar doi dintre ei, ca să scadă timpul de aşteptare. Nici nouă nu ne convine că suntem puţini şi volumul de muncă este mare şi nici oamenii nu sunt mulţumiţi de perioada de aşteptare”, a precizat Vasile Zacornea, şeful SPCRPCIV Iaşi.

  

 

100 de maşini pe zi

 

Conform cifrelor statistice de luna trecută de la Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, numărul de autoturisme şi autoutilitare înmatriculate se menţine constant faţă de ultimele luni ale anului 2017. Astfel, în luna februarie, s-au înmatriculat 1.198 de autoturisme şi autoutilitare, puţin mai multe ca în ianuarie, când s-au înregistart 1.175. Majoritatea sunt maşini second hand, drept dovadă faptul că aglomeraţia se păstrează şi la Registul Auto Român.

 

„Mai este aglomeraţie la noi, sunt programări şi noi le respectăm. Nu pot spune că a scăzut numărul, e cam la fel ca anul trecut”, a precizat Octavian Varvara, şeful RAR Iaşi. La nivel de ţară, DRPCIV a înmatriculat în primele două luni ale anului 2018 un număr de pe peste 30.000 de vehicule. Cele mai multe autoturisme înmatriculate au fost mărcile Dacia, Wolksvagen, Skoda, Ford şi Renault. Nu lipsesc nici maşinile de lux, Direcţia înregistrând şi mărci precum Lambourghini, Ferari, Bentley şi Maserati. În judeţul Iaşi, anul trecut s-au înmatriculat peste 13.000 de autoturisme, majoritatea second hand, faţă de anul 2016, când s-au înmatriculat puţin peste 9.000. Prin urmare, lunar, la Iaşi s-au înmatriculat în medie anul trecut cu 402 maşini mai multe ca în 2016. Dacă ar fi să calculăm o medie pe zi, reiese faptul că în 2016 se înmatriculau pe zi câte 44 de autoturisme, iar în 2017 media pe zi era de peste 100 de maşini introduse în parcul auto al judeţului.

 

Maşini vechi şi de 30 de ani

 

Se pare că tendinţa de anul trecut se păstrează şi anul acesta, motivul fiind acelaşi: scoaterea taxei de mediu. „Cele mai multe autoturisme sunt aduse din afară şi personal, nu cred că este un lucru bun, având în vedere faptul că parcul auto nu întinereşte. Străzile noastre nu sunt pregătite pentru trafic intens, plus că nu există nici suficiente locuri de parcare. Înţeleg că preţurile sunt la îndemână, însă maşinile cu 200-300 de mii de kilometri la bord, credeţi că vor mai merge mult? Şi în loc să le repare, ieşenii vor alege să cumpere altele, tot second-hand. 

 

Articolul integral pe www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Un şef de la Poliţia Rutieră a fost prins cu permis auto fals

Redacția

N-ai putea sa crezi ca s-a intamplat asa ceva!Orgii sexuale in sediul politiei din Tatarusi!!

Redacția

„Gaură” de peste 1,5 milioane de euro, la bugetul de stat! Un bărbat, condamnat la cinci ani de închisoare tocmai din acest motiv

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site