RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Scorțișoara – tipuri, beneficii și proprietăți. Cum se consumă scorțișoara

Scorțișoara este unul dintre cele mai apreciate condimente. Este folosită adesea pentru aromatizarea preparatelor culinare, implicit a deserturilor, dar este utilizată și pentru tratarea ori prevenția mai multor tipuri de afecțiuni datorită proprietăților active. Citește cum se utilizează și care sunt beneficiile scorțișoarei.

Scorțișoara își are originea în America de Sud și Asia de Sud-Est și este folosită de aproape 4.000 de ani, din vremea Egiptului Antic. Considerată de indieni un leac universal și un afrodisiac, scorțișoara era folosită adesea în cultura veche și pentru tratarea diabetului. Vezi care sunt utilizările scorțișoarei, de câte tipuri este și ce beneficii aduce organismului consumul regulat de scorțișoară.

Notă: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic specialist. Vă recomandăm, înainte de a încerca orice tratament, să consultați medicul și să urmați indicațiile acestuia.

Valori nutriționale pentru 100 de grame de scorțișoară

  

Calorii – 247 kcal;

Lipide totale – 1.2 g;

Sodiu – 10 mg ;

Potasiu – 431 mg;

Carbohidrati – 81 g;

Fibre alimentare – 53 g;

Zahar – 2.2 g;

Calciu – 1 g;

Fier – 8.3 g;

Vitamina A – 295 IU;

Vitamina C – 3.8 mg;

Vitamina B6 – 0.2 mg;

Magneziu – 60 mg.

Scorțișoara – beneficii

Îmbunătățește digestia

Scorțișoara este un carminativ, un agent care contribuie activ la eliminarea gazelor intestinale, folosit adesea pentru combaterea diareei și a grețurilor. Este un remediu natural și pentru digestie lentă, flatulență sau colici intestinali, datorită efectului ușor astringent și uleiului volatil din compoziție, care ajută la o mai bună procesare a alimentelor prin descompunerea grăsimilor.

Este o sursă bogată de antioxidanți

Scorțișoara conține o serie de antioxidanți precum flavonoide, acid fenolic și polifenoli, care protejează corpul de stresul oxidativ și efectele nocive ale radicalilor liber.

Are proprietăți antiinflamatorii

Cu un conținut ridicat de antioxidanți, scorțișoara scade riscul apariției bolilor de inimă, a tulburărilor psihice sau a cancerului. Este benefică și în tratarea durerilor, a febrei musculare și poate ameliora inflamațiile.

Mai multe detalii pe libertatea.ro

Related posts

Testare pentru afecțiuni hepatice în comuna Stolniceni-Prăjescu

Oana Cordoneanu

N-a mai avut răbdare să se facă ţuica şi a mâncat borhot. A ajuns la spital în stare avansată de ebrietate

Ema Roman

A ajuns la spital după ce a fost bătută de propriul fiu

Teona Gherasim
Încarcă...