NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar:„Noi pregătim forţă de muncă pentru afară. Anual îmi pleacă 100-130 de şoferi sau măcelari în străinătate, deşi le dau salariu de 1000 de euro brut/lună“

Vasile Pleşca gestionează o companie cu peste 220 de angajaţi şi livrează carnea proaspătă de porc, vită şi oaie în magazine, fabrici de preparate din carne, dar şi către carmangerii, neavând propria reţea de magazine.

Vasile Pleşca, proprietarul producătorului de carne Avastar din Paşcani, judeţul Iaşi, consideră că nivelul ridicat al fluctuaţiei de personal este una dintre cele mai mari provocări ale antreprenorilor români din industria cărnii, care, după ce specializează angajaţii la locul de muncă, constată că aceştia pleacă în străinătate, principalul motiv fiind cel financiar.

„Noi pregătim forţă de muncă pentru afară. Anual îmi pleacă 100-130 de şoferi sau măcelari în străinătate, deşi le dau salariu de 1.000 de euro brut/lună. Mulţi s-au întors acum, după 10-15 ani de muncă în afară, per­soa­ne de peste 45 de ani, şi vor să lucreze la noi. Celor ti­neri încă li se pare cool să se strângă şi să plece mai mulţi în Germa­nia sau în Anglia“, a spus Vasile Pleşca. El adaugă că an­ga­jaţii de peste 40 de ani sunt mai stabili. 

Sursa: www.zf.ro

Advertisements

Related posts

Companii mari din ţară recrutează studenţi la Iaşi

Redacția

Studenții și elevii scapă de cozile de la ghișeele din gări. După trei ani, s-a rezolvat problema cumpărării biletelor gratuite

Redacția

Curse Wizz Air în premieră la Iaşi. Compania aeriană va opera pe trei rute noi, înspre Italia şi Anglia

Redacția
Încarcă...