RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Şcoala Germană de vară – alternativă inedită de petrecere a timpului liber! Au început înscrierile!

Pentru copiii care sunt în căutarea unei oportunităţi de a-şi petrece vacanţa de vară într-o manieră atât plăcută cât şi educativă, Şcoala Germană de Vară este alegerea perfectă. Anul trecut, proiectul s-a bucurat de succes, atât elevii, cât şi părinţii acestora fiind încântaţi de modul în care au decurs orele de curs, şi de cunoştiinţele dobândite.

 

 

  

Şi de data aceasta, sub îndrumarea unei profesoare cu dublă specializare, Geografie-Germană, foarte dăruită elevilor săi, va avea loc proiectul prin care se doreşte ca tinerii să aprofundeze tainele limbii germane, o limbă interesantă, dar despre care se are tot mai des falsa impresie că nu ar fi accesibilă. “Anul acesta, ca de altfel şi anul trecut, se va derula în perioada 1-20 august în cadrul Liceului “Nicolae Iorga” din Pașcani un proiect educaţional. Anul acesta este a doua ediţie a proiectului, intitulat generic Şcoala Germană de Vară, care are ca scop cunoaşterea, aprofundarea şi asimilarea elementelor cu conţinut lingvistic germanic, în speţă, a unor elemente de artă, cultură şi civilizaţie germanică.

Proiectul se derulează cu sprijinul ISJ Iaşi, aşadar figurează în calendarul activităţilor cu acest profil. Am plecat de la ideea potrivit căreia am vrut să acoperim ca o alternativă suficient de viabilă resursele de timp ale copiilor pe perioada vacanţei de vară, ştiut fiind faptul că posibilităţile reale de acoperire eficientă a acestor resurse sunt oarecum anevoioase, mai ales la nivelul comunităţii păşcănene”, ne-a declarat  Mariana Botezatu.

Sunt aşteptaţi copii cu vârste cuprinse între 8 şi 10 ani, dar există deschidere şi pentru cei de până în 18 ani. De menţionat fiind faptul că şedinţele de curs sunt  gratuite pentru toţi participanţii.  Cursurile vor avea loc începând cu data de 1 august şi se vor desfăşura până pe 20 august, în zilele de luni, miercuri şi vineri, între orele 9-11. Iniţiatoarea proiectului va sigura atât ore de predare cât şi de consolidare prin exerciţiu.

Surpriza de anul acesta constă în faptul că, pe lângă sprijinul doamnei profesoare, se va alătura o studentă la germanistică, bună vorbitoare de limbă germană, dornică să împărtăşească cunoştinţele ei şi celorlalţi.

“Cursul de germană este adresat, în speţă, pe plafonul de vârstă 8-12 ani, maxim 15 ani, dar avem deschiderea necesară şi pentru doritorii cu mult mai mari, până în 18 ani. Anul acesta venim cu un element în premieră, în sensul că voi avea ajutorul necondiţionat al unei studente la germanistică, foarte bună vorbitoare de limbă germană.”, a adăugat Mariana Botezatu.

Înscrierile se fac la secretariatul liceului în perioada 18-29 iulie 2016. Profesoara are şi o urare pentru viitorii elevi ai cursului de germană: “Noi vă aşteptăm cu mare drag aici, în cadrul Liceul Economic “Nicolae Iorga”, vă dorim toate cele bune, sănătate şi mult noroc tuturor copiilor din comunitatea păşcăneană. La revedere, mulţumiri şi pe curând!” Anul trecut i-a premiat şi le-a pregătit surprize deosebite. O fetiţă a fost atât de încântată de ideea de a învăţa germana, încât a rugat-o pe doamna profesoară să continue cursurile până în iarnă. 

Related posts

Elevii ar putea fi obligați să poarte uniformă unică

Redacția

PROPUNERE: Matematica să nu mai fie materie obligatorie la Evaluarea Națională

Redacția

 Meditații gratuite pentru admiterea la facultate, în Iași. Elevii vin și de la sute de km distanță

Redacția
Încarcă...