RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Școală din Pașcani amendată cu 5.000 lei, pentru programul “Laptele și cornul”

O scoala din judetul Iasi a fost aspru amendata de autoritati. Motivul se refera la unele deficiente intampinate in derularea Programului guvernamental “Laptele si cornul“.

Cu ocazia unor controale realizate de comisarii de la Protectia Consumatorilor, la o scoala din Pascani s-a depistat lipsa frigiderelor necesare pentru depozitarea laptelui. Astfel, lactatele impartite copiiilor erau tinute la temperatura camerei, fata de temperatura de 2 – 4 grade Celsius specificata de producator. Din acest motiv, institutia de invatamant a fost amendata cu 5.000 lei si obligata sa-si achizitioneze frigiderele necesare. Parintii copiilor care invata in cadrul acestei scoli au pus mana de la mana si au reusit sa stranga banii necesari pentru a cumpara aparatele pentru depozitarea laptelui. “Produsele erau depozitate in biroul unui angajat, produsele neavand frigidere. A fost aplicata o amenda de 5.000 lei si am dispus masura de remediere. La recontrolul realizat la scurt timp de la aplicarea sanctiunii, am constatat ca institutia a achizitionat frigiderele necesare. Din cate am inteles, chiar unii dintre parinti au contribuit la cumpararea aparatelor”, a precizat Marian Grigoras, comisar sef al Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorilor Regiunea Nord-Est. Aceste verificari fac parte dintr-o tematica de control la nivel national, ce urmareste modul in care este respectata legea la acordarea produselor lactate si de panificatie pentru copiii prescolari si elevi, dar si modul de implementare a programului de incurajare a consumului de fructe in scoli.

sursa www.bzi.ro

  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

ApaVital vinde mai ieftin apa la Săbăoani decât la Pașcani!

Răzvan Grecu

Un președinte de asociație de proprietari către primar: „Vă rog să mă arestați pentru că am fraudat alegerile. Mi-am convins soția să vă voteze!”

Răzvan Grecu

Pantazi, PSD și Olariu vor să scadă impozitul pe proprietate doar pentru cei care au clădiri nerezidențiale și terenuri. Pășcănenii de rând vor plăti la fel!

Răzvan Grecu
Încarcă...