NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Sărbători fără căldură și apă căldă pentru clienții R.A.G.C.L. Primarul cere aleșilor soluții. Regia susține creșterea prețului de producție!

 

Regia Autonomă de Gospodărie Comunală și Locativă Pașcani riscă să rămână fără gaz metan în prag de sărbători! Anunțul a fost făcut de către primarul Dumitru Pantazi, la finalul ședinței Consiliului Local de astăzi. Edilul municipiului cere aleșilor locali soluții, după ce a dispus fără acordul lor schimbarea furnizorului de gaz.

 

 

Timp de o lună de zile, clienții R.A.G.C.L. au stat fără apă caldă și căldură, iar acum riscă să ajungă în aceeași situație în prag de sărbători. Atunci regia nu avea bani pentru plata eșalonării, o sumă ce se ridica la aproximativ 750.000 lei. Între timp s-au găsit în buget fonduri, dar banii au ajuns către un alt furnizor care a perceput plata în avans a facturilor.

  Astăzi, primarul Dumitru Pantazi le-a transmis consilierilor drept temă identificarea soluțiilor pentru evitarea unei crize, ce ar putea lăsa populația fără căldură și apă caldă.”Vă supunem atenției situația de la R.A.G.C.L. De vineri încolo, ar putea rămâne fără gaz! Încasările sunt mici, trebuie achitată factura emisă în avans pentru această lună”, le-a transmis primarul aleșilor.

 Opoziția i-a răspuns:”Este tardiv, domnule primar! Acum trebuie să facem tot ceea ce este posibil să nu lăsăm populația fără agent termic, în plină iarnă! Dar atunci când noi am anticipat această situație, când am propus soluții, nimeni nu ne-a luat în seamă. Nu ar fi trebuit să schimbați furnizorul de gaz, trebuia să plătim factura către cei cu care am avut contract în trecut. Era o colaborare mult mai eficientă, plăteam factura după 30 de zile, era alta situația”, a declarat Marius Pintilie, liderul opoziției din CL.

 Înțelegerea cu actualul furnizor de gaz este aceea ca facturile să fie achitate în avans pentru luna în curs, față de cea veche când regia putea plăti consumul după emiterea facturii într-o perioadă de 30 zile.

 Primarul Pantazi l-a acuzat astăzi pe directorul regiei că nu a făcut plăți către furnizorul de gaz, în condițiile în care sumele au fost utilizate pentru plata datoriilor. Mai mult, angajații regiei nu și-au primit salariile.   

 Discuții pe marginea acestui subiect urmează să aibă loc săptămâna aceasta. Consilierii locali i-au cerut directorului Gelu Nedelcu că până atunci să îi prezinte soluții.

 Una dintre acestea este aceea potrivit căreia prețul de producție al gigacaloriei să fie de 628 lei, față de 499 cât este astăzi. Populația achită acum 170 lei pe gigacalorie, diferența fiind acoperită din bugetul public. Este de așteptat ca odată cu creșterea prețului de producție să crească și suma de facturare către populație.

   Conducerea regiei face apel către clienți să își achite facturile restante pentru a evita situația de criză și a nu rămâne fără gaz metan în mijlocul iernii.   

Advertisements

Related posts

Papa Francisc a primit la Vatican echipa SPP care se va ocupa de protecţia sa în timpul vizitei în România

Redacția

PDL BOICOTEAZĂ referendumul pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu

Redacția

Borza, la Forumul Energii Curate: Hidroelectrica finanţează OZN-uri ca Tarniţa şi amenajările Făgăraş-Hoghiz şi Roman-Paşcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site