RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Săptămâna viitoare începe Festivalul „Hai la teatru“

Peste 700 de elevi din 55 de trupe de teatru vor participa la Festivalul „Hai la teatru“, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret. Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, se va desfăşura pe 20 şi 21 martie şi constă într-un maraton teatral de peste 2.200 de minute de teatru în care artiştii sunt elevi de toate vârstele. 

 

Festivalul este organizat de Teatrul Luceafărul, scopul acestuia este acela de a demonstra că teatrul şcolar nu este doar o manieră plăcută de petrecere a timpului liber, ci are şi scop educativ şi formativ. Astfel, elevii au şansa de a se cunoaşte pe sine, de  a  depăşi timiditatea şi de a se adapta mai uşor din punct de vedere social.

  

„Pregătirea unui spectacol de teatru concură la formarea şi consolidarea culturii generale a elevilor, îi responsabilizează, îi stimulează să comunice cu ceilalţi, să socializeze, să-şi concentreze eforturile şi să-şi stăpânească emoţiile“, declară reprezentaţii Teatrului „Luceafărul“. Cele 55 de trupe de teatru care au fost selectate provin atât din mediul urban, din Iaşi, Paşcani sau Târgu Frumos, dar şi din mediul rural. Astfel, vor participa şi elevi din Deleni, Româneşti, Hodora, Rediu-Ruginoasa, Ţibăneşti, Prisăcani, Cucuteni sau Poiana Şcheii. De asemenea, elevii provin atât de la colegii naţionale şi şcoli generale, cât şi de la licee cu profil tehnic sau sportiv.

Trupele participante sunt coordonate de 76 de persoane, care au pregătit elevii încă de la începutul anului şcolar. Tinerii actori au pregătit piese după autori clasici români, precum I.L. Caragiale, Ion Creangă, Ispirescu sau Coşbuc, dar au avut în vedere şi opere ale unor autori contemporani, ca Dumitru Solomon, Eric Emmanuel Schmitt, Alexandra Badea sau Matei Vişniec. Astfel, cinci dintre trupele participante la concurs au ales textele dramaturgului Matei Vişniec. De asemenea, trupele participante au ales ca expresie artistică actoria, dar şi teatrul de păpuşi şi marionete, clovneria sau pantomima. Deschiderea oficială va avea loc luni, 20 martie, de la ora 12.30, la Teatrul „Luceafărul“, şi vor evolua trupele de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“. Preţul unui bilet este de 3 lei.  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

S-a redeschis Palatul lui Cuza de la Ruginoasa

Redacția

Colindători la Primăria Pașcani

Redacția

187 de ani de tradiții ale pompierilor ieșeni. “Roata de pojarnici”, prima companie românească de pompieri

Redacția
Încarcă...