RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări. Aceste adeverinţe confirmă faptul că fermierii care se ocupă cu creşterea porcilor şi a păsărilor au depus cerere de plată în prima lună a anului şi confirmă valoarea de 70% pentru pachetul porcine şi valoarea de 50% pentru pachetul păsări, din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament.

 

„Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor”, au precizat reprezentanţii APIA. În ce priveşte comisioanele practicate de bănci, APIA sfătuieşte fermierii să analizeze cu atenţie soluţiile de finanţare, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii. Amintim faptul că nivelul de dobândă aferentă acordării creditelor fiind de RON-ROBOR 6M+maxim 2%.

  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Vremea 1 – 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se așteaptă la cel mai călduros 1 aprilie din ultimii ani

Redacția

Pregătiri pentru iarnă: Consiliul Județean Iași a semnat contractul pentru deszăpezirea drumurilor județene

Redacția

Aleșii locali au votat de trei ori același proiect de hotărâre

Răzvan Grecu
Încarcă...