NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări

APIA eliberează adeverinţe pentru crescătorii de porci şi păsări. Aceste adeverinţe confirmă faptul că fermierii care se ocupă cu creşterea porcilor şi a păsărilor au depus cerere de plată în prima lună a anului şi confirmă valoarea de 70% pentru pachetul porcine şi valoarea de 50% pentru pachetul păsări, din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament.

 

„Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinţa cuvenită beneficiarului pentru Plăţile privind bunăstarea animalelor. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor”, au precizat reprezentanţii APIA. În ce priveşte comisioanele practicate de bănci, APIA sfătuieşte fermierii să analizeze cu atenţie soluţiile de finanţare, astfel încât să aleagă modalităţile de finanţare care răspund cel mai bine necesităţilor proprii. Amintim faptul că nivelul de dobândă aferentă acordării creditelor fiind de RON-ROBOR 6M+maxim 2%.

  

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Averea primarului Dumitru Pantazi luată la puricat de inspectorii Agenției Naționale de Integritate! Vezi cât pământ a uitat să declare edilul șef!

Răzvan Grecu

O nouă variantă a MasterPlanului, noi autostrăzi! Bacau – Pașcani, ultima găselniță!

Redacția

Atenţie la trafic! Semafoarele din Paşcani au fost oprite

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site