RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Săptămâna “Şcoala Altfel”, la final. Activităţi la Liceul din Hălăuceşti (Foto)

Ceea ce acum câţiva ani era o mare provocare pentru elevii şi profesorii din România, anume „Şcoala Altfel”, în momentul de faţă a ajuns să devină o perioadă extrem de aşteptată, cel puţin pentru elevii Liceului Teoretic „Bogdan Vodă” din Hălăuceşti.

 

În primul rând, trebuie spus că toate activităţile sunt plănuite ca la carte, din timp, ele fiind programate în funcţie de dorinţele şi opţiunile elevilor şi părinţilor. Anul acesta activităţile planificate au ţinut cont de evenimentele sărbătorite, anume Ziua monumentelor, Ziua Cărţii şi a bibliotecarului, Ziua Shakespeare şi Ziua pământului.

  

Ca urmare, prin intermediul unui mare număr de excursii de studiu, elevii Liceului din Hălăuceşti au vizitat monumente din Iaşi şi Bacău, s-au bucurat de universul cărţilor şi bibliotecilor şi au întreprins activităţi de ecologizare şi protecţie a mediului. Tot în „Sătămâna altfel”, un grup de elevi voluntari ai Liceului din Hălăuceşti au oferit prin darurile lor un strop de fericire copiilor din orfelinatul din Odorheiul Secuiesc.

Prin proiectul Paşi spre viitor, 115 elevi din clasele a VIII-a de la scolili din Cozmeşti, Iugani, Mogoşeşti Siret şi Muncelu de Sus, şi peste 150 de elevi de la Hălăuceşti, au petrecut împreună o zi de „şcoală altfel” plină de nioi experienţe. Elevii din clasele a XII-a au fost în „Şcoala altfel” „studenţi pentru o zi” la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină din Iaşi şi au participat la „Săptămâna porţilor deschise de la Universitatea Al. I. Cuza. Faptul că şi anul acesta elevii liceului din Hălăuceşti au obţinut Premiul de Excelenţă pentru creativitate în cadrul Festivalului de film pentru promovarea şcolilior, demonstrează calitatea, talentul şi originalitatea acestor tineri. Competiţii sportive, întâlniri cu medici, poliţişti, angajaţi ai I.S.U. Iaşi, oameni care servesc ţara, au completat paleta de activităţi din „Săptămâna altfel” a elevilor din Hălăuceşti.

Comunicat de presă oferit de către consilier educativ, profesor Camelia Axinte. 

 

 

 

 

Related posts

Premii pentru elevi, în cadrul Simpozionului Naţional Creativitate în educaţie şi formare profesională

Teona Gherasim

Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” a solicitat Ministerului ca directorii de școli să fie și profesori metodiști. Decizii importante pentru personalul didactic și nedidactic

Răzvan Grecu

Cupa Primăverii la Tenis și-a desemnat câștigătorii

Teona Gherasim
Încarcă...