RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

S-au publicat ghidurile privind finanţarea investiţiilor agricole

Variantele finale ale Ghidurilor solicitantului pentru finanţarea investiţiilor agricole din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020 (PNDR 2020) au fost publicate pe pagina de internet a Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR), www.afir.info

 

Conducerea instituţiei spune că modificările au avut drept scop simplificarea accesării fondurilor prin eliminarea unor documente şi condiţii pentru ca un număr mai mare de fermieri să devină eligibili pentru obţinerea sprijinului financiar. „Modificările realizate au un singur scop: simplificarea accesării fondurilor! Am eliminat documentele şi condiţiile care au devenit redundante, am redus dimensiunea economică minimă a fermei mici pentru a permite cât mai multor fermieri să obţină sprijin financiar, dar am şi clarificat o serie de aspecte care au creat probleme în ghidurile anterioare. Acest tip de abordare va fi aplicat la sesiunile de proiecte pe care Agenţia le va lansa de acum înainte”, a explicat Adrian-Ionuţ Chesnoiu, directorul general al AFIR.

  

Pe aceeaşi pagină de internet, la secţiunea „Investiţii PNDR”, instituţia a publicat şi anexele aferente noilor versiuni finale ale Ghidurilor solicitantului, necesare pentru întocmirea unui proiect, inclusiv cererile de finanţare pe care beneficiarii le pot pregăti în vederea depunerii. 

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

EcoSalubritate scoate post la concurs. Vezi condițiile:

Teona Gherasim

Ansamblul “Cristeștii Moldovei”, o echipă exploatată de viceprimarul Pintili. Cine pleacă trebuie să o facă în liniște, fără să vorbească!

Marius Parteni

Expertiza tehnică, care cere restricții de circulație pe pasajul de pe strada Grădiniței, a fost ascunsă de funcționarii publici, față de primarul Pașcaniului

Răzvan Grecu
Încarcă...