RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia: Cei mai importanţi generali ruşi au dispărut din peisajul public (analiză Reuters)

Cei mai importanţi generali din Rusia au dispărut din spaţiul public după rebeliunea eşuată a mercenarilor grupului Wagner care viza răsturnarea conducerii militare ruse, pe fondul dorinţei preşedintelui Vladimir Putin de a-şi reafirma autoritatea şi al unor informaţii neconfirmate despre cel puţin o arestare, notează joi Reuters într-o amplă analiză citată de Agerpres.

Valeri Gherasimov, şeful Statului Major General al armatei ruse, nu a mai apărut în public sau la televiziunea de stat de la rebeliunea eşuată sâmbătă, când şeful grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, ceruse ca Gherasimov să-i fie predat.

Din 9 iunie, el nu este menţionat în niciun comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Gherasimov (67 de ani) este comandantul războiului Rusiei în Ucraina şi deţinătorul uneia dintre cele trei „serviete nucleare” ale Rusiei, potrivit unor analişti militari occidentali.

  

Absent este de asemenea generalul Serghei Surovikin, supranumit „generalul Armaghedon” de către presa rusă pentru tacticile sale agresive în timpul conflictului în Siria, în prezent comandant adjunct al forţelor ruse în Ucraina.

Un raport al New York Times, pe baza unui briefing al serviciilor de informaţii americane, releva marţi că el ştiuse dinainte de rebeliunea pusă la cale de Prigojin şi că autorităţile ruse verifică dacă a fost complice.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Noi imagini cu forțele terestre israeliene care se luptă cu militanții Hamas în nordul Fâșiei Gaza

Redacția

Aproape 53 de milioane de lire sterline, strânse în două zile în Marea Britanie pentru supraviețuitorii cutremurelor din Turcia și Siria

Redacția

“Democrații Suedezi (SD) au deschis treptat toate porțile unui discurs șovin și rasist” – o posibilă explicație a succesului dreptei populiste din Suedia și a liderului său Jimmie Akesson – interviu cu fosta deputată în Riksdag, Ana Maria Marti  

Redacția
Încarcă...