NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Rusia acuză Statele Unite că au exersat lansarea unui atac nuclear asupra sa

Ministrul rus al apărării a acuzat marți bombardiere ale Statelor Unite de exersarea unui atac nuclear asupra țării sale din două direcții diferite mai devreme în cursul acestei luni, afirmând că acestea s-au apropiat la 20 de kilometri de granița Rusiei, relatează Euractiv.

Acuzațiile Moscovei vin într-o perioadă de tensiuni ridicate cu Washingtonul din cauza Ucrainei, oficialii americani avertizând că Rusia s-ar putea pregăti de un atac asupra țării conduse de președintele Volodimir Zelenski.

Rusia în schimb a acuzat Statele Unite, NATO și Ucraina că de provocări și că amplifică iresponsabil tensiunile, dând drept exemple furnizarea de arme americane Kievului, folosirea de către Ucraina a unor drone turcești împotriva separatiștilor din provincia Donbas și exercițiile militare din apropierea granițelor sale.

Ministrul rus al apărării Serghei Șoigu a declarat marți că forțele militare ruse au observat o creștere semnificativă a activității bombardierelor strategice americane despre care a spus că au efectuat 30 de zboruri în apropierea Rusiei luna aceasta.

  

Șoigu afirmă că numărul este de 2,5 ori mai mare decât în aceeași perioadă a anului trecut și susține că SUA a simulat un atac nuclear împotriva Rusiei mai devreme în cursul lunii noiembrie.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

De ce lui Mos Craciun i se lasa un pahar cu lapte? Adevarata poveste a unei traditii universale

Redacția

Firea: „Nimic nu se face în Bucureşti. O spun şi foştii aliaţi ai actualului Primar General, NIMICuşor Dan”

Redacția

Scandal la Aeroportul Otopeni! Sute de oameni, bolcați ore în șir. Suntem închiși, nu e nimeni!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site