RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Primăria susține că școlile sunt pregătite pentru noul an școlar. La Blăgești și Gâștești nu sunt grupuri sanitare funcționale. Sala de Sport de la școala I. Cantacuzino este închisă!

Majoritatea unităților de învățământ din municipiul Pașcani sunt în opinia executivului local pregătite pentru începerea anului școlar 2012-2013. Săptămâna trecută a avut loc la sediul Primăriei o întâlnire a șefilor instituției cu reprezentanții unităților de învățământ din municipiu unde s-a discutat despre modul cum au fost pregătite școlile, liceele și grădinițele pentru începerea anului școlar. Vorbim de lucrările de igienizare a unităților de învățământ, nu de rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă acestea.

În oraș problema cea mai urgentă este la școala „Iordachi Cantacuzino”. Sala de sport a fost închisă de conducerea unității deoarece este impracticabilă. Elevii de ciclul primar riscă ca la iarnă să nu poată desfășura orele de sport în incinta sălii, deoarece în acoperiș s-a infiltrat foarte multă apă, izolația a cedat iar apa a ajuns pe pardoseala sălii.

Directorul școlii spune că are promisiuni de la autorități că se va interveni pentru a fi rezolvată problema.

  

“O prioritate este izolația termică a școlii, pereții exteriori, sala de sport nouă, care are probleme la acoperiș pentru că s-a infiltrat foarte multă apă, iar acum este improprie pentru a fi folosită de elevi. Am amenajat vechea sală de sport pentru cei de la ciclul primar astfel încât să le asigurăm un mediu sănătos unde să își desfășoare activitatea. Domnul primar ne-a promis că va rezolva problema de la acoperișul sălii de sport”, ne-a declarat Daniela Simion, directoarea școlii I. Cantacuzino.

În ceea ce privește unitățile de învățământ din suburbiile municipiului probleme sunt întâlnite la Blăgești și Gâștești.

”Direcția Sanitar Veterinară a dat aviz provizoriu de funcționare din cauza faptului că grupurile sanitare nu sunt funcționale. Executivul local caută soluții pentru rezolvarea problemelor”, ne-a declarat Mirela Ancuța, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Cum supraviețuiesc unitățile de învățământ din Pașcani și cine sunt cei care au contribuit anul trecut la dezvoltarea actului educațional urmărește în această seară de la orele 20.00 emisiunea Obiectiv de Pașcani a postului de televiziune Actualitatea TV.  

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Părinţii își pot înscrie copiii la grădiniţă în anul şcolar 2022-2023

Redacția

”PRIETENIE FĂRĂ FRONTIERE” la Colegiul Unirea

Redacția

Trofeu și medalii obținute sub egida Proiectului Internațional ECO-SCHOOL la Școala Gimnazială „Iordache Cantacuzino”

Redacția
Încarcă...