RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

România, Polonia și Letonia „profund îngrijorate de activitățile hibride ale Rusiei” / Mesajul transmis de președinții celor trei țări

Președinții României, Poloniei și Letoniei au transmis marți că sunt „profund îngrijorați de activitățile hibride maligne recente ale Rusiei pe teritoriul NATO”.

Președinții României, Letoniei și PolonieiFoto: Presidency.ro

„Vom acționa individual și colectiv pentru a aborda aceste acțiuni, ne vom spori reziliența și vom continua să ne coordonăm îndeaproape pentru a ne asigura că Alianța și Aliații sunt pregătiți să descurajeze și să se apere împotriva acțiunilor sau atacurilor hibride”, spun Klaus Iohannis, Andrzej Duda și Edgars Rinkēvičs în Declarația copreședinților Summitului Formatului București 9 (B9).

  

„Vom continua să consolidăm sprijinul adaptat al NATO pentru Bosnia și Herțegovina, Georgia și Republica Moldova, recunoscând că acești parteneri sunt cei mai afectați de influența malignă a Rusiei”, se spune în mesaj, potrivit Cotroceniului.

Mesaj ferm de sprijin pentru Ucraina

„Rămânem mai hotărâți ca niciodată în sprijinirea Ucrainei atât timp cât este nevoie, pentru ca Ucraina să câștige. Ne angajăm să continuăm și să sporim sprijinul nostru cuprinzător pentru ucraineni, inclusiv prin mijloace militare, financiare sau umanitare, în sprijinul apărării eroice a națiunii lor, a teritoriului lor și a valorilor noastre comune”, spun aceștia.

Țările Formatului București subliniază că susține pe deplin aspirațiile euroatlantice ale Ucrainei.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Controversata Ordonanță privind „taxa pe soare”, în Monitorul Oficial: Se vor putea aplica taxe în maxim 3 situații

Redacția

Învățătoarea care face minuni în vremuri de criză

Redacția

Timişoara are 176.000 de locuitori, din datele recensământului, faţă de 319.000 în 2011, anunţă subprefectul

Redacția
Încarcă...