RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Protecția solară în timpul sporturilor în aer liber: ce trebuie să ții minte

Imagine de Morgan Sarkissian pe Unsplash.com

Participarea la activități sportive în aer liber este o modalitate excelentă de a te menține în formă și de a te bucura de natură. Totuși, petrecerea timpului sub soarele arzător poate avea efecte nocive asupra pielii tale dacă nu iei măsurile necesare de protecție solară. 

Află ce trebuie să ții minte pentru a te proteja eficient atunci când faci sport afară

1. Alege o cremă de protecție solară potrivită

Primul pas în protejarea pielii tale este să alegi o cremă de protecție solară adecvată. Pentru activitățile sportive, este recomandat să cauți o cremă care să fie rezistentă la apă și transpirație. Astfel, chiar dacă transpiri intens sau intri în contact cu apa, protecția ta solară va rămâne eficientă. Verifică produsele pentru protecție solară de pe mybbshop.ro, unde vei găsi o gamă variată de opțiuni, potrivite pentru diferite tipuri de piele.

  

2. Aplică crema în mod corect

Aplicarea corectă a cremei de protecție solară este esențială. Este indicat să aplici produsul măcar cu 15-30 de minute înainte de a ieși afară. Folosește o cantitate generoasă și asigură-te că acoperi toate zonele expuse la soare. Nu uita de urechi, gât, partea din spate a genunchilor și partea de sus a picioarelor, care sunt adesea neglijate. Dacă petreci mai mult timp afară, reaplică crema la fiecare două ore sau chiar după ce ai transpirat intens sau ai înotat.

3. Alege hainele potrivite

Îmbrăcămintea poate oferi o barieră suplimentară împotriva razelor UV. Optează pentru haine cu protecție UV, care sunt special concepute pentru a bloca radiațiile dăunătoare. Dacă nu ai haine specializate, alege articole vestimentare din materiale dense și în culori închise, care oferă o protecție mai bună comparativ cu cele subțiri sau deschise la culoare. Pălăriile cu boruri largi și ochelarii de soare cu protecție UV sunt de asemenea esențiale pentru a proteja fața și ochii.

4. Fii atent la ora și locația activităților

Intensitatea radiațiilor UV variază pe parcursul zilei și în funcție de locație. Razele UV sunt mai puternice între orele 10:00 și 16:00, așa că încearcă să planifici activitățile sportive în afara acestui interval, dacă este posibil. De asemenea, altitudinea și reflectivitatea suprafețelor (cum ar fi apa, zăpada sau nisipul) pot amplifica efectul radiațiilor UV, așa că ia în considerare aceste factori când te antrenezi.

5. Hidratează-te corect

Expunerea la soare și activitatea fizică pot duce rapid la deshidratare, mai ales în timpul verii. Asigură-te că bei apă suficientă înainte, în timpul și după activitățile tale sportive. Poartă mereu cu tine o sticlă de apă și bea regulat, chiar dacă nu simți sete. O bună hidratare nu doar că te va ajuta să performezi mai bine, dar va și menține pielea sănătoasă și mai rezistentă la efectele nocive ale soarelui.

6. Verifică indicele UV

Înainte de a ieși afară, verifică indicele UV pentru zona ta. Acesta îți oferă informații despre nivelul de radiații UV și te poate ajuta să iei decizii mai bune în privința protecției solare. Când indicele UV este ridicat, fii și mai vigilent în aplicarea măsurilor de protecție.

7. Nu uita de protecția pentru buze

Buzele sunt adesea ignorate, dar ele pot suferi la fel de mult de la expunerea la soare. Folosește un balsam de buze cu factor de protecție solară (SPF) pentru a preveni arsurile solare și uscarea acestora. 

Protecția solară este esențială atunci când participi la activități sportive în aer liber. Alegerea produselor potrivite, aplicarea corectă a cremei de protecție solară și adoptarea unor măsuri suplimentare, cum ar fi purtarea hainelor cu protecție UV și hidratarea corespunzătoare, pot face o mare diferență.

Related posts

Tot ce trebuie să știi despre bujiile incandescente

Redacția

Cine iese președinte? Cât de convins ești? Suficient cât să pariezi?

Redacția

Ce este halogenul și care este diferența față de incandescență?

Redacția
Încarcă...