RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Reportaj AFP: În Kupiansk, rușii se chinuie să mai reziste în câteva locuri / Locuitorii, prinși între focuri

În regiunea Harkov (nord-est), forțele ucrainene susțin că au recucerit mii de kilometri pătrați de la forțele rusești în această lună. Dar în orașul Kupiansk, împărțit în două de râul Oskil, inamicul lor rezistă, potrivit AFP.

Oamenii din Kupiansk se opun rusilorFoto: Colaj foto

Pe malul vestic, recucerit de armata ucraineană, pancarte de propagandă agățate de partidul Rusia Unită al lui Vladimir Putin pot fi încă văzute deasupra magazinelor cu ferestrele eviscerate, în timp ce focuri de artilerie pot fi auzite cu regularitate, au constatat jurnaliștii AFP.

  

Regiunea Harkov, care se învecinează cu Rusia, a fost parțial ocupată de Moscova încă de la începutul invaziei, la 24 februarie. Dar, la începutul lunii septembrie, ucrainenii i-au împins pe ruși înapoi într-o contraofensivă.

La Kupiansk, un nod de cale ferată, trupele Kievului încă se luptă: rușii au poziții de cealaltă parte a râului, unde au loc cele mai multe lupte.

Luni, mai mulți civili încercau să fugă din orașul bombardat, unde locuitorii au declarat că apa și electricitatea lipsesc de o săptămână.

“Este imposibil să rămânem acolo unde obișnuiam să locuim. Se trăgea (…) din oră în oră”,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciolacu, după întâlnirea cu Zelenski: Bombele nu vor opri niciodată triumful Binelui asupra Răului / Rusia lui Putin a contestat însăşi temelia civilizaţiei şi democraţiei europene şi occidentale

Redacția

Bogdan Aurescu, la ONU: Suntem îngrijoraţi de recentul plan al Rusiei de a destabiliza Republica Moldova

Redacția

Iohannis a anunțat restricțiile: De luni, doar vaccinații mai pot circula noaptea, certificat verde pentru majoritatea activităților, mască obligatorie peste tot, vacanță de 2 săptămâni pentru toate școlile și liceele

Redacția
Încarcă...